Κύριε, όταν έλθει το τέλος του κόσμου σε ποιο πλανήτη θα πάμε;
-Υπάρχουν αποστολές μακριά από το ηλιακό σύστημα;
-Οι αστροναύτες φοράνε διαφορετικές στολές ανάλογα με τον πλανήτη στον οποίο πηγαίνουν;
Οι ερωτήσεις πέφτουν σα βροχή πάνω στον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Στέφανο Τσιτομενέα, πανεπιστημιακό που …απογειώνει μαθητές του Δημοτικού μιλώντας τους για το Διάστημα, τις αποστολές που έχουν γίνει αλλά και τους νόμους της βαρύτητας…
Όταν οι μαθητές… προσγειώνονται στη γη παρακολουθούν πειράματα φυσικής με τον καθηγητή Γιώργο Ντικμπασάνη και γράφουν προσεκτικά τις οδηγίες για να τα κάνουν και στο σπίτι τους. Άλλωστε δε χρειάζονται και πολλά…Ένα βραστό αυγό, ένα πλαστικό μπουκάλι, νερό…χαρτί…και πολύ μεγάλη φαντασία!
Ένα κομμάτι χαρτί  γίνεται διαστημόπλοιο… Ένας άνθρωπος πετά στο φεγγάρι…Ένα αυτοκίνητο , πλέει στη θάλασσα…
Η ολοήμερη περιήγηση 400 περίπου μαθητών του δημοτικού απ όλη τη Θεσσαλονίκη στο μαγικό κόσμο της φυσικής επιστήμης που διοργανώθηκε στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών περιλάμβανε πειράματα και κατασκευές με απλά υλικά καθημερινής χρήσης, ταξίδια στο διάστημα , ιστορία της επιστήμης και της φιλοσοφίας, κατανόηση μέσα από παιχνίδι των αρχών της φυσικής, όλη την πλούσια ύλη της φυσικής ειδικά διαμορφωμένη για τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου.
Εκπαιδευτικοί της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα όχι απλώς διδάσκουν φυσική αλλά προετοιμάζουν και όσα παιδιά θέλουν να πάρουν μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής που θα διεξαχθεί την Άνοιξη σε τρία επίπεδα: Στο Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Μάλιστα παρόμοιες εκδηλώσεις θα επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες προκειμένου να επιτευχθεί και η καλύτερη προετοιμασία των μαθητών στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό, όπου πέρσι διακρίθηκαν πολλοί μαθητές από τη Βόρεια Ελλάδα.
«Στοχεύουμε στον Έλληνα μαθητή εδώ και πολλά χρόνια, με εκδηλώσεις, ημερίδες, εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς ακόμη και στο ευρύ κοινό, στους γονείς. Στόχος μας είναι να ξαναδούμε όλη την κατάσταση στην εκπαίδευση αναφερόμενοι στο τρίπτυχο: Γνώση, Εμπειρία, Συμπεριφορά. Αυτά πρέπει να καλλιεργηθούν αμφίπλευρα : Και στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές» εξηγεί ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Στέφανος Τσιτομενέας , ο οποίος υπόσχεται εκδηλώσεις της ΕΕΦ σε ολόκληρη την Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ