Στη Βαυαρία υπάρχει ως γνωστό από πολλών ετών η „Ομάδα Εργασίας Χριστιανικών Εκκλησιών“ στην οποία συμμετέχουν 18 εκκλησίες, διαφόρων ομολογιών.

Από Ορθοδόξου πλευράς μετέχουν η Ιερά Μητρόπολις Γερμανίας, οι Εκκλησίες Ρωσσίας, Σερβίας, Ρουμανίας, Αντιοχείας, και οι κοπτικές εκκλησίες Αιθιοπίας, Αρμενίας και Αιγύπτου.

Την 1η Φεβρουαρίου 2013 η „Ομάδα Εργασίας Χριστιανικών Εκκλησιών της Βαυαρίας“ προέβη στην εκλογή νέου προεδρείου. Οι Ορθόδοξες και Κοπτικές εκκλησίες πρότειναν με ομοφωνία και ομοψυχία τον εκπρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας, Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου, Απόστολο Μαλαμούση ως εκπρόσωπό τους στο νέο προεδρείο. Στην επακολουθήσασα ψηφοφορία μεταξύ και των 25 μελών της „Ομάδας Εργασίας Χριστιανικών Εκκλησιών Βαυαρίας“ εξελέγη παμψηφεί ο π. Απόστολος Μαλαμούσης ως μέλος του προεδρείου.

Την εκλογή επευλόγησε ο Πρόεδρος της Ορθοδόξου Επισκοπικής Συνέλευσης στη Γερμανία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος.

Η συμμετοχή των Ορθοδόξων στις εργασίες του προεδρείου και στις επί μέρους εργασίες των συνεδρίων και των άλλων εκδηλώσεων της „Ομάδας Εργασίας Χριστιανικών Εκκλησιών της Βαυαρίας“ είναι σημαντική, για το λόγο ότι καταθέτουν οι Ορθόδοξοι προσωπικό αυθεντικό λόγο μαρτυρίας, διακονίας και ζωής της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης εξελέγη επίσης προ διετίας, – με ομόφωνη γνώμη και πρόταση όλων των εκπροσώπων των ορθοδόξων Ενοριών Μονάχου – μέλος του προεδρείου της τοπικής εν Μονάχω „Ομάδας Εργασίας Χριστιανικών Εκκλησιών“, και από τον Οκτώβριο 2012 είναι και ο εκπρόσωπος όλων των Ορθοδόξων Ενοριών Μονάχου προς τις βαυαρικές εκκλησιαστικές, πολιτειακές, πολιτικές και δημοτικές Αρχές.

Από το Γραφείο της Αρχιερατικής Επιτροπείας Βαυαρίας
Λεζάντα:Στη φωτογραφία από αριστερά:

ο επίσκοπος των Μεθοδιστών κ. Βολφγκανγκ Ρίκερ (Νυρεμβέργη), ο πρελάτος κ. Μπέρτραμ Μάγιερ (Αουγκσμπουργκ), ο ευαγγελικός βοηθός επίσκοπος Χανς-Μάρτιν Βάις (Ρέγκενσμπουργκ) και ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης (Μόναχο)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ