Νέα δεδομένα δημιουργεί στη Συρία η συμμαχία που φαίνεται να επετεύχθη μεταξύ του συριακού καθεστώτος και των κουρδικών δυνάμεων. Στρατεύματα της Δαμασκού εισήλθαν στην πόλη Τελ Τάμερ στη βορειοανατολική Συρία.Στην 6η μέρα των επιχειρήσεων οι μάχες μαίνονται στα περίχωρα του Ρεσουλάιν αλλά και γύρω από το Τάλα Αμιάντ.
Οι δυνάμεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού μετακινούνται προς το Κομπάνι. Βλήματα όλμων όμως εξακολουθούν να πέφτουν σε τουρκικό έδαφος χωρίς νέα θύματα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν σε ό,τι αφορά τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για συμφωνία των Κούρδων με τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και τον Άσαντ να μπουν οι καθεστωτικές δυνάμεις στο Κομπάνι και το Μούνμπιτς, είπε ότι με την θετική προσέγγιση της Ρωσία δεν θα υπάρξει θέμα στο Κομπάνι.

Όσο για το Μούνμπιτς που εδώ και ένα χρόνο αποτελεί το μήλον της έριδος μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας, δήλωσε ότι η Άγκυρα προχωράει όπως συμφωνήθηκε.

Αργά μετά τα μεσάνυχτα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ, οι αρχηγοί των δυνάμεων του τουρκικού στρατού και ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Χακάν Φιντάν. Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα

Όλα δείχνουν πως ιδιαίτερα για το Μούνμπιτς υπάρχουν παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις.

Ανδρέας Ρομπόπουλος, Κωνσταντινούπολη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ