Βρετανοί βουλευτές μέλη της Διακοινοβουλευτικής Ομάδας για την Κύπρο θα βρίσκονται την ερχόμενη εβδομάδα στην Κύπρο με στόχο να εμβαθύνουν την κατανόηση της βρετανικής Βουλής για την Κύπρο και το πώς να στηρίξουν καλύτερα μία δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

Ο Πρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Ομάδας για την Κύπρο Ντέιβιντ Μπάροους, ο οποίος θα ηγείται της αντιπροσωπείας, χαιρέτισε το γεγονός ότι η βρετανική Κυβέρνηση έχει επαναβεβαιώσει τη δέσμευσή της για λύση του Κυπριακού και πρόσθεσε ότι ”ο στόχος της Διακοινοβουλευτικής Ομάδας για την Κύπρο είναι να καλλιεργήσει καλές σχέσεις μεταξύ της Βρετανίας και της Κύπρου, και οι επισκέψεις στο νησί είναι σημαντικός τρόπος για να εκπληρωθεί αυτός ο στόχος”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η αντιπροσωπεία θα αποτελείται από τουλάχιστον επτά Βρετανούς βουλευτές, οι οποίοι θα έχουν επίσημες και ανεπίσημες υπουργικές συναντήσεις, καθώς και συναντήσεις με Κύπριους βουλευτές.

Την 1η Φεβρουαρίου, ο κ. Μπάροους κάλεσε τη βρετανική Κυβέρνηση να επαναβεβαιώσει τη δέσμευσή της για λύση του Κυπριακού. Ο Βρετανός Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Ευρώπης Ντέιβιντ Λίντινγκτον απάντησε ότι ”παραμένουμε δεσμευμένοι στην αναζήτηση μιας δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας στην Κύπρο, με σεβασμό προς τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των κοινοτήτων, και ελπίζουμε ότι η διαδικασία υπό τον ΟΗΕ θα είναι επιτυχής προς αυτήν την κατεύθυνση”.

Επίσης, ο κ. Μπάροους φροντίζει ώστε σε κάθε συζήτηση εξωτερικών υποθέσεων στη Βουλή των Κοινοτήτων υπάρχει ερώτηση αναφορικά με την Κύπρο από τα έδρανα των απλών βουλευτών της συμπολίτευσης, ως συνεχή υπενθύμιση για να βρίσκεται η Κύπρος ψηλά στις προτεραιότητες της βρετανικής Κυβέρνησης.

Ο κ. Μπάροους έχει, επίσης, οργανώσει για τις 9 Μαρτίου την τρίτη δημόσια συνάντηση της Διακοινοβουλευτικής Ομάδας για την Κύπρο, με προσκεκλημένους ομιλητές, μεταξύ άλλων, τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Αβέρωφ Νεοφύτου και τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκο Κλεάνθους.

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΧΡ)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ