Ο Dr Πάνος Πιπερόπουλος προσκλήθηκε και εμφανίστηκε στο BBC Radio Newcastle για να σχολιάσει την ελληνική κρίση του χρέους.

Ο Δρ Πάνος Γ. Πιπερόπουλος, λέκτορας για την Επιχειρηματικότητα  και Δημιουργικότητα, και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Master in Arts Business & Creativity στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Nerwcastle της Αγγλίας, προσκλήθηκε να μιλήσει για το BBC Radio Newcastle (95,4) την Τετάρτη 22 Ιουνίου. Ο Πάνος ήταν ο μοναδικός προσκεκλημένος της πρωινής εκπομπής των Alfie Joey και Charlie Charlton , για να σχολιάσει την τρέχουσα οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Σχολιάζοντας το νέο πακέτο λιτότητας που έχει προγραμματιστεί για την Ελλάδα, ο Πάνος Πιπερόπουλος είπε μεταξύ άλλων πως «Αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για τους« επενδυτές », και μια λάθος κίνηση για το λαό της Ελλάδας. Η νέα πρόταση σωτηρίας απαιτεί από την Ελλάδα να πουλήσει πάνω από € 50 δισ. των Εθνικών της περιουσιακών στοιχείων και του ενεργητικού Κρατικών οργανισμών για να δημιουργήσει η τρόικα ένα ταμείο εγγυήσεων με δέσμευση και δικό της έλεγχο Κρατικών επιχειρήσεων και Εθνικών περιουσιακών  στοιχείων αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ. Όταν η Ελλάδα «πτωχεύσει» και επίσημα και είμαι ιδιαίτερα προσεκτικός επιλέγοντας να πω όταν πτωχεύσει, ΟΧΙ ΕΑΝ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ οι δανειστές-επενδυτές θα μοιρασθούν μεταξύ τους τα περιουσιακά στοιχεία που θα ανήκουν σε αυτό το ταμείο εγγυήσεων. Μια μεγάλη επενδυτική ευκαιρία λοιπόν! Με άλλα λόγια, μπορείτε να επενδύσετε ως δανειστές μας μερικά pounds (περισσότερο ή λιγότερο) για να εισπράξετε σε επιστροφή τόνους χρυσού. ”

Όταν ρωτήθηκε για την επιτυχή ψήφο εμπιστοσύνης για τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου το βράδυ της Τρίτης 21 Ιουνίου, σχολίασε: «Από την πτώση της στρατιωτικής δικτατορίας στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 1974, πολλές Κυβερνήσεις ζήτησαν ψήφο εμπιστοσύνης, μία ή περισσότερες φορές κατά τη διάρκεια της θητείας τους, από τους δικούς τους βουλευτές… Δεν έχει υπάρξει ποτέ ούτε ΜΙΑ περίπτωση όπου ένας ενε ενεργεία Πρωθυπουργός απέτυχε να πάρει την υποστήριξη των βουλευτών του. Κατά τη γνώμη μου, είναι απλώς ένα τέχνασμα δημοσίων σχέσεων και τίποτα περισσότερο».

Για να ακούσετε το πρόγραμμα των 6 λεπτών της συνέντευξης μπορείτε να επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο (στην κορδέλα μεταξύ 110-116 λεπτά): Φωνητική ανάγνωση http://www.ncl.ac.uk/nubs/about/news/item/greece-s-new-austerity-package

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ