Μετά από 20 χρόνια στο NBA ο γερμανός άσος Ντιρκ Νοβίτσκι γνωστός στις ΗΠΑ και ως Dirkules εγκαταλείπει το αμερικανικό πρωτάθλημα. Στην DW μίλησε για την εντυπωσιακή πορεία του στα αμερικανικά γήπεδα.Δύο αμερικανοί πρώην πρόεδροι Μπάρακ Ομπάμα και Μπιλ Κλίντον ευχαρίστησαν για την προσφορά του στον αμερικανικό αθλητισμό τον γερμανό άσο του NBA Ντιρκ Νοβίτσκι, ο οποίος τα ξημερώματα της Πέμπτης έδωσε τον τελευταίο αγώνα της καριέρας του. Ο μοναδικός γερμανός στην ιστορία του αμερικανικού πρωταθλήματος μπάσκετ δήλωσε ότι πήρε την απόφαση να αποχωρήσει μόλις την περασμένη Δευτέρα. Ο Νοβίτσκι τερματίζει την καριέρα του καταλαμβάνοντας την 6η θέση στην κατάταξη με τους καλύτερους μπασκεμπολίστες στις ΗΠΑ, μια μόλις θέση χαμηλότερα από τον θρυλικό Μάικλ Τζόρνταν.

Η καριέρα του στο ΝΒΑ διήρκησε ακριβώς 20 χρόνια, δύο μήνες και πέντε μέρες. Το ξεκίνημά του το 1998 στις ΗΠΑ ήταν τουλάχιστον εντυπωσιακό, λέει ο ίδιος ο Ντιρκ Νοβίτσκι στο μικρόφωνο της DW.

«Η καριέρα μου ξεκίνησε όπου τελείωσε. Στο Σαν Αντόνιο. Πριν ήμουν παίκτης στη δεύτερη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος στην ομάδα DJK Würzburg της γενέτειράς μου. Μετά το πρώτο ματς στις ΗΠΑ πέρασα από τη μια στιγμή στην άλλη από μια επαρχιακή ομάδα στο NBA. Για μένα κλείνει ένας εδώ ένας κύκλος. Παίξαμε φανταστικά παιχνίδια στο Σαν Αντόνιο στα play-off κατά των Σπερς».

Dirkules = Dirk + Herkules

Ο γερμανός σταρ, ο οποίος έγινε γνωστός και με το παρατσούκλι Dirkules, αποσύρεται από την ενεργό δράση λίγο πριν κλείσει τα 41 του χρόνια. Πως αισθάνεται που μπήκε για τελευταία φορά στην καμπίνα με τους συμπαίκτες του, που φόρεσε για τελευταία φορά την φανέλα των Dallas Mavericks;

«Ήταν ένα περίεργο συναίσθημα. Μετά το ματς έβγαλα για τελευταία φορά τη φανέλα της ομάδας μου. Τα πέταξα όλα, φανέλα, κάλτσες, εσώρουχα. Δεν χρειάζονται πια. Αισθανόμουνα παράξενα. Θα μου λείψουν όλα αυτά, για μήνες, ίσως για χρόνια, ίσως για πάντα, δεν το γνωρίζω. Ξέρω όμως ότι τα έδωσα όλα».

Χάικο Όλντερπ

Επιμέλεια: Στέφανος Γεωργακόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ