Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ στο νέο Προξενικό Κατάστημα.

Ριζικές αλλαγές αποφάσισε ο νέος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Ντίσελντορφ, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, και απετόλμησε κάτι που και οι πιό θαρραλέοι δεν θα τολμούσαν. Μετέφερε το Προξενικό Κατάστημα στο κέντρο του Ντίσελντορφ ακριβώς πίσω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. Καί όχι μόνον. Το νέο Προξενικό Κατάστημα βρίσκεται σε ισόγειο μεγάρου στο οποίο μπαίνειάπλετο φως από την γυάλινη πρόσοψη. Πίσω από τις βιτρίνες βλέπει κανείς έναν άριστα διαμορφωμένο, ζεστό και φιλικό χώρο με πολύχρωμα έπιπλα, αναπαυτικές πολυθρόνες και άμεση επικοινωνία με το προσωπικό. Ακόμη και για τα παιδιά φρόντισε ο Γενικός Πρόξενος αξιοποιώντας μία γωνία όπου έβαλε κατάλληλα έπιπλα, παιχνίδια και τηλεόραση.

Η τοποθεσία του νέου Προξενικού Καταστήματος ανταποκρίνεται στις πολύχρονες επιθυμίες  των ομογενών από τις απομακρισμένες περιοχές για γρηγορότερη και ευκολότερη πρόσβαση. Συγχρόνως εξυπηρετούνται και οι ανάγκες ασφαλείας του νέου Προξενικού Καταστήματος λόγω 

της εγγύτητάς του στο Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής και φυλάσσεται μέρα και νύχτα από την τοπική αστυνομία. Στην περιοχή όπου στεγάζεται το νέο Προξενείο υπάρχει μεγάλος χώρος πάρκιγκ που εξυπηρετεί όσους έρχονται οδικώς.

 

Delavekouras
Ο νέος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Ντίσελντορφ, Γρηγόρης Δελαβέκουρας

Αρκετά ικανοποιημένος δηλώνει ο Γενικός Πρόξενος Γρηγόρης Δελαβέκουρας για το σύντομο χρονικό διάστημα στο οποίο επετεύχθη η μετακόμιση του Προξενείου και η θετική ανταπόκριση του κόσμου στην νέα εικόνα του Προξενείου. Ένα Προξενείο του βεληνεκούς του Γενικού Προξενείου Ντίσελντορφ με αρμοδιότητα να εξυπηρετεί μία τόσο μεγάλη γεωγραφική περιοχή πρέπει να κάνει το παν για να διευκολύνει την ομογένεια. Και αυτό επετεύχθη πλήρως με το σημερινό σχήμα και την ευχάριστη εικόνα. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ εύχεται καλή επιτυχία και ας γίνει το νέο Προξενείο του Ντίσελντορφ γρήγορα παράδειγμα προς μίμηση και σε άλλες πόλεις της Γερμανίας.

Διεύθυνση: WilliBeckerAllee 11, 40227 Düsseldorf

Τηλέφωνο: 0211 – 6878 500

ΦΑΞ: 0211 / 6878 5033 ή 6878 5034

Ραντεβού μέσω διαδικτύου: www.mfa.gr/dusseldorf (δωρεάν)

Ραντεβού μέσω τηλεφώνου: 09001001821

(με χρέωση)

Ωρες λειτουργίας:   Δευτέρα/Τετάρτη/Πέμπτη/Παρασκευή 09.00 – 14.00

                                    Τρίτη 10.00 – 18.00

Ο παιδότοπος του νέου Γενικού Προξενείου Ντίσελντορφ
Ο παιδότοπος του νέου Γενικού Προξενείου Ντίσελντορφ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ