presentation of the olive wreath[1]Μια παράδοση που συνδέει το Διεθνή Μαραθώνιο του Ντύσσελντορφ (Metro Group Marathon Duesseldorf) με την Ελλάδα ξεκίνησε την Κυριακή 27 Απριλίου, με τη βράβευση των νικητών του Μαραθωνίου της πόλης, από το Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας Γρηγόρη Δελαβέκουρα, με στεφάνια ελιάς από τον Τύμβο του Μαραθώνα. Στους μικρούς αθλητές του αγώνα, ο Σπύρος Ζαγάρης, επίτιμος πρόεδρος της παγκόσμιας Οργάνωσης των δημάρχων για την Ειρήνη και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας, προσέφερε αναμνηστικά μετάλλια από την επέτειο των 2500 ετών από τη μάχη του Μαραθώνα.

Tο στεφάνι ελιάς από τον ελαιώνα του Τύμβου του Μαραθώνα έχει κορυφαίο συμβολισμό αφού παραπέμπει στην ιστορική προέλευση του αγωνίσματος και στη Μάχη του Μαραθώνα το 490 π.Χ. που ήταν καθοριστική για την ιστορική πορεία όχι μόνο της Αθήνας, αλλά και της Ευρώπης και του Δυτικού Πολιτισμού. Το κατόρθωμα του Αθηναίου οπλίτη, που ξεψύχησε φέρνοντας το άγγελμα της μεγάλης νίκης, έγινε πανανθρώπινο μήνυμα, πραγματικό και αιώνιο.

Εκατομμύρια άνθρωποι ακολουθούν τα βήματά του και 2500 χρόνια μετά κρατούν ζωντανό το όνομα του  Μαραθώνα, επιβεβαιώνοντας τον άρρηκτο δεσμό του αγωνίσματος με την Ελλάδα. Μαραθώνιοι αγώνες πραγματοποιούνται στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου, τιμώντας τις αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύει ο άθλος του Αθηναίου οπλίτη.

Η συνεργασία του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας με την Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου του Ντύσσελντορφ και τον Πρόεδρό της κ. Jan-Henning Winschermann πρόκειται να διευρυνθεί, και ήδη προγραμματίζεται για την επόμενη χρονιά η μεταφορά της φλόγας του Μαραθωνίου στο Ντύσσελντορφ. Η φλόγα του Μαραθωνίου ανάβει κάθε χρόνο σε ειδική τελετή στον Τύμβο των Μαραθωνομάχων και διατηρείται κατόπιν στο Μουσείο του Μαραθωνίου δρόμου στον ομώνυμο δήμο προκειμένου να μεταφέρεται στους ανά τον κόσμο μεγάλους διεθνείς Μαραθωνίους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ