philos2Σphilos1ε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης και εθνικοτοπικούς συλλόγους.

Ο οργανισμός Nehemiah Gateway είναι ένας διεθνής φιλανθρωπικός οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δρά διεθνώς. Τα τελευταία 5 χρόνια δραστηριοποιείται εξ΄αιτία της κρίσης στην Ελλάδα. Έχει υιοθετήσει στην δυτική Μάνη ένα σχολείο με ΑΜΕΑ, ένα Γηροκομείο και ένα Μοναστήρι.
Πρίν από λίγο καιρό ήρθε σε επικοινωνία με ελληνικούς συλλόγους και φορείς της Νυρεμβέργης με σκοπό τον συντονισμό ενεργειών για καλύτερα αποτελέσματα. Την Κυριακή 4 Μαϊου 2014 διοργάνωσε στο χωριό Colmberg, 70 χλμ βορειοδυτικά της Νυρεμβέργης ένα πανηγύρι με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων και δωρεών για το γηροκομείο στους Δολούς Μεσσηνίας. Όπως μας είπε ο υπεύθυνος του προγράμματος κος. Hanns Stammiger ο οργανισμός έχει αναλάβει την τροφοδοσία του Γηροκομείου που ξεπερνά τα 500 € μηνιαίως.
Η εκδήλωση στο Colmberg είναι μια από τις πολλές που διοργανώνει αυτός ο σύλλογος με σκοπό την συγκέντρωση των απαραίτητων χρημάτων, φαρμάκων κτλ. για την Ελλάδα.
Για αυτό τον σκοπό η Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης, με τους συλλόγους Πελοπονησσίων και Στερεοελλαδιτών, Ηπειρωτών „Δωδώνη“ και σύλλογος αδελφοποίησης „Φίλος“ έδωσαν το παρόν. Δόθηκε, κατά την επιθυμία του συλλόγου Nehemiah Gateway, μια παράσταση ελληνικών δημοτικών χορών και πωλήθηκαν διάφορα αντικείμενα από την Ελλάδα για την ενίσχυση αυτού του σκοπού.
Στα πηγαδάκια της εκδήλωσης ο κος. Stamminger με την αντιδήμαρχο του Colmberg και ψυχή της υποστήριξης του εγχειρήματος ζήτησαν την βοήθεια του „Φίλος“ για την καλοκαιρινή εκδήλωση που θα γίνει τον Αύγουστο. Πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις και θα εκπροσωπήσουμε επάξια την χώρα μας.

Από την Νυρεμβέργη
Ξώγνος Α. Σωτήρης
„Φίλος“ Α.Σ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ