Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας παραχώρησε συνέντευξη τύπου για το μεγάλο αθλητικό γεγονός.

Mε τις ώρες να μετρούν αντίστροφα μέχρι την εκκίνηση του 18ου Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας – ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ, την Τετάρτη  στην Αρχαία Κόρινθο, οι διοργανωτές  της κορυφαίας Ποδηλατικής διοργάνωσης  παραχώρησαν Συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα για την αναλυτική παρουσίαση προς τους εκπροσώπους των Αθηναϊκών και Περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης, του 5νθήμερου  συναρπαστικού αγώνα, που από τις 16 έως και τις 20 Μαΐου αναμένεται να τραβήξει πάνω του τα βλέμματα τόσο για το αγωνιστικό όσο και για το τουριστικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει.

Στη Συνέντευξη έδωσαν το παρόν  εκπρόσωποι των φορέων που συνδράμουν καταλυτικά στη διοργάνωση, Χορηγών, Περιφερειών και Δήμων ενώ έγινε και η επίσημη παρουσίαση των δύο από τις τέσσερις Ελληνικές ομάδες που θα λάβουν μέρος στον αγώνα και φέρουν τα ονόματα του Χρυσού Χορηγού του Γύρου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, και του Μεγάλου Χορηγού ΟΠΑΠ Α.Ε  .

Ακολούθησε αναλυτική τεχνική παρουσίαση του αγώνα από το διευθυντή του Διεθνούς Γύρου κ. Βλαδίμηρο Πέτσα.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Θανάσης Τερζής  με τις προσωπικές πρωτοβουλίες του οποίου κατορθώθηκε και εφέτος η διοργάνωση ενός τόσο δύσκολου εγχειρήματος, ανοίγοντας τη Συνέντευξη Τύπου δήλωσε:

«Eίναι χαρά μας να φιλοξενούμε μια τόσο σημαντική διοργάνωση για τον Ελληνικό αθλητισμό σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα. Ο 18ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας – ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ επιστρέφει και εφέτος για να αποτελέσει όχι μόνο το κορυφαίο αθλητικό γεγονός με συμμετοχές απ΄όλο τον κόσμο αλλά και μια μοναδική ευκαιρία προβολής της χώρας και του φυσικού της πλούτου. Οι αθλητές της ποδηλασίας θα προσφέρουν συναρπαστικές στιγμές μέσα από μία άρτια διοργάνωση, σε ένα κλίμα ευγενούς άμιλλας πετυχαίνοντας τη δημιουργία μίας παγκόσμιας κοινότητας, ενώνοντας τους λαούς. Παράλληλα οι διαδρομές μέσα από τα ελληνικά τοπία θα συνθέσουν ένα μοναδικό σκηνικό, ενώ οι πόλεις τερματισμού είναι γεμάτες ιστορία, προβάλλοντας τη χώρα με τον καλύτερο τρόπο.»

Ο Γενικός Αναπληρωτής Διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Χρυσού Χορηγού του Γύρου Ελλάδας, κ. Δημήτρης Παπαγεωργόπουλος τόνισε:

« Σε λίγες ώρες ανοίγει η αυλαία μιας διοργάνωσης που θα γίνει αφορμή να στραφούν τα βλέμματα όλου του κόσμου στην Ελλάδα. Ο 18ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας – ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ πέρα από ένα μοναδικό αθλητικό γεγονός παίζει σημαντικό ρόλο και στην ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών, του τουρισμού και της προβολής της χώρας μας. Επιπλέον αποτελεί κίνητρο για τους νέους να ασχοληθούν με ένα άθλημα το οποίο πέρα από τον οικολογικό του χαρακτήρα προσφέρει τη δυνατότητα επαφής με τη φύση και διευκόλυνσης στις μετακινήσεις χωρίς κόστος. Για τους λόγους αυτούς αλλά και για το γεγονός ότι στηρίζουμε το Γιάννη Ταμουρίδη και τον Περικλή Ηλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, όλοι εμείς στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο επιμένουμε να παρέχουμε τις καλύτερες προϋποθέσεις  προς εκείνους που μας κάνουν εθνικά υπερήφανους. Είμαστε υπερήφανοι και χαρούμενοι που βρισκόμαστε στο πλευρό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και ευχόμαστε καλή επιτυχία στο διεθνή μας αγώνα.»

Η κ. Νανά Φιλιππίδη Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας της ΟΠΑΠ Α.Ε,  Μεγάλου Χορηγού του Γύρου Ελλάδας υπογράμμισε:

« Η ΟΠΑΠ ΑΕ με αίσθημα ευθύνης στέκεται για μια ακόμη φορά αρωγός σε μια αξιέπαινη προσπάθεια. Ο 18ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας είναι η κορυφαία ποδηλατική διοργάνωση στην Ελλάδα με μεγάλη παράδοση και συμβάλλει στην προβολή της Ελλάδας στη δύσκολη οικονομική και κοινωνική περίοδο που διανύουμε. Η διοργάνωση εντάσσεται στο πνεύμα του «ευ αγωνίζεσθαι» σε όλα τα επίπεδα που η ΟΠΑΠ στηρίζει, προωθεί και συνεπικουρεί.»

Ακολούθησαν χαιρετισμοί Δημάρχων και εκπροσώπων των τοπικών φορέων:

Σταύρος Αργειτάκος Δήμαρχος Σπάρτης

« Ο αθλητισμός και η ιδέα του «ευ αγωνίζεσθαι» γεννήθηκαν στην Αρχαία Ελλάδα και συνδυάζονται απόλυτα με τον πολιτισμό. Αυτά τα ιδανικά συμπυκνώνει και ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας για αυτό και ο Δήμος Σπάρτης τον υποστηρίζει με θέρμη. Οι διαδρομές του Γύρου θα δώσουν τη δυνατότητα στους ξένους φίλους μας να γνωρίσουν περιοχές και τοπία με μοναδική φυσική ομορφιά που αποτελούν ιδανικούς τουριστικούς προορισμούς. Προσωπικά από μικρός κάνω ποδήλατο και το συστήνω σε όλους. Είναι θετικό που η ομοσπονδία διατηρεί για τόσα χρόνια τη διοργάνωση και ο Δήμος μας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε διεθνείς εκδηλώσεις όπως ο Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας. Εύχομαι καλή επιτυχία στους διοργανωτές»

Δήμαρχος Πύλου –Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης

«Φέτος γιορτάζουμε τα 100 χρόνια του πρώτου Ολυμπιονίκη των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων Κωστή Τσικλητήρα που γεννήθηκε και έζησε στην Πύλο. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών εντάξαμε και τη συγκεκριμένη διαδρομή του Γύρου Ελλάδας. Για μας ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής και το όραμα του Τσικλητήρα μας εμπνέει. Ο Δήμος μας λούζεται από το Ιόνιο και έχει μεγάλη ιστορία, και οι αθλητές που διασχίσουν τη διαδρομή της περιοχής μας θα δουν ιστορικούς χώρους και όμορφα τοπία»

Γρηγόρης Ντάσκας Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου Νότιας Κυνουρίας:

 «Με  μεγάλη τιμή συμμετέχει ο Δήμος μας στον Διεθνή Γύρο Ελλάδας. Ειδικά ο τόπος μας είναι ευνοημένος καθώς το Λεωνίδιο ευνοεί μορφολογικά την ποδηλασία. Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαρνέρης αγκάλισε τη διοργάνωση από την πρώτη στιγμή και ο τόπος μας ανυπομονεί να φιλοξενήσει με εγκαρδιότητα τους αθλητές και διοργανωτές του Γύρου Ελλάδας, καθώς αντιλαμβανόμαστε την ευκαιρία προβολής που δίνει ο αγώνας στην περιφερειακή Ελλάδα»

Γιάννος Παπαϊωάννου Σύμβουλος Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

«Πριν λίγες ημέρες άναψε η φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ολυμπία με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις. Ο Δήμος μας προτάσσει το ποδήλατο ως άθλημα αλλά και τρόπο οικολογικής ζωής και δράσης και παρά τους δύσκολους καιρούς θα κάνει το παν για να συμβάλλει στην επιτυχή διεξαγωγή του Γύρου.»

Στη συνέντευξη Τύπου απηύθυναν  επίσης χαιρετισμούς  ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων και «πρεσβευτής της ποδηλατοκίνησης» κ. Γιώργος Αμυράς, παρουσιαστής της τουριστικής εκπομπής της ΕΡΤ «Μένουμε Ελλάδα»  καθώς  η κ. Παναγιώτα Ψαράκη εκπρόσωπος του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α Δήμου Αθηναίων και ο ταξίαρχος της ΕΛΛ.ΑΣ κ. Ανδρέας Κορδολαίμης.

Στο «Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2012 – ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ» θα συμμετάσχουν συνολικά 17 ομάδες από 14 χώρες.  Από Ελληνικής πλευράς θα πάρουν μέρος τέσσερις (4) ελληνικές  ομάδες: η Εθνική Ομάδα της Ελλάδας – ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ, η ομάδα ΟΠΑΠ, καθώς και δύο επαγγελματικές ομάδες: η  GiosDeyser LEON KASTRO και η SP TABLEWARE

Μετά από επιλογή των ομοσπονδιακών προπονητών, την εξαμελή Εθνική Ομάδα της Ελλάδας – ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ (ΝΑΤΙΟΝΑL TEAM OF GREECE – HELLENIC POST BANK) απαρτίζουν οριστικά οι αθλητές:  1. Πολυχρόνης Τζωρτζάκης, 2. Ιωάννης Δρακάκης,  3. Νίκος Καλουδάκης, 4. Γώργος Νείλας, 5. Αλέξανδρος Παπαδερός , 6. Αναστάσιος Κουρμπέτης.

Τη δεύτερη Ελληνική ομάδα με την επωνυμία ομάδα ΟΠΑΠ (ΤEAM OPAP) συγκροτούν οριστικά οι αθλητές: 1. Νίκος Ιωαννίδης , 2. Ιωάννης Σπανόπουλος , , 3. Πέτρος Γκαζώνης, 4. Βασίλης Τσοπούρογλου και 5. Παύλος  Χαλκιόπουλος, 6. Μαραβελάκης Ιωάννης.

Η αγωνιστική διαδρομή του 18ου Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας –ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ:

Τετάρτη 16 Μαΐου  1ο ΕΤΑΠ 

Αρχαία Κόρινθος-Λεωνίδιο  138 χλμ

Ενδιάμεσες διελεύσεις: Χιλιομόδι-Δερβενάκια-Μυκήνες –Τίρυνθα- όρια πόλης Ναυπλίου-Νέα Κίος- Μύλοι-Άστρος-Αγ. Ανδρέας-Τυρός.

Πέμπτη 17 Μαΐου 2ο ΕΤΑΠ

Λεωνίδιο-Σπάρτη 133 χλμ

Ενδιάμεσες διελεύσεις: Τυρός-Αγ. Ανδρέας-Άστρος- Κάτω Δολιανά-Τεγέα-όρια Τριπόλεως  και μέχρι Σπάρτη μέσω παλιάς Ε.Ο.

Παρασκευή 18 Μαΐου  3ο ΕΤΑΠ

Σπάρτη –Μεθώνη  135,2 χλμ

Ενδιάμεσες διελεύσεις: Μυστράς-ανάβαση – κατάβαση Ταϋγέτου-Καλαμάτα-Μεσσήνη-Πεταλίδι-Κορώνη-Φοινικούντα .

Μεταφορά ομάδων οδικώς στην Αρχαία Ολυμπία για διανυκτέρευση.

Σάββατο 19 Μαΐου 4ο ΕΤΑΠ

Αρχαία Ολυμπία-Καλάβρυτα  149 χλμ

Ενδιάμεσες διελεύσεις: Μέσω επαρχιακής οδού  προς Λούβρο, Βασιλάκι, γέφυρα Ερύμανθου (όρια νομών Ηλείας-Αρκαδίας ) Βυτίνα-Κλειτορία.

Μεταφορά ομάδων και πληρωμάτων οδικώς στην Κόρινθο για διανυκτέρευση.

Κυριακή 20 Μαΐου 5ο ΕΤΑΠ

Κόρινθος-Αθήνα (Τερματισμός στο Δημαρχείο-Πλ. Κοτζιά)  104 χλμ

Ενδιάμεσες διελεύσεις: Λουτρά Ωραίας Ελένης, προς Αθήνα μέσω παλιάς Ε.Ο.

Ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας – ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ τελεί υπό την πολύτιμη αιγίδα των Δήμων Κορινθίων, Νότιας Κυνουρίας (Λεωνίδιο), Σπάρτης, Πύλου – Νέστορος (Μεθώνη), Αρχαίας Ολυμπίας, Καλαβρύτων και Αθήνας, καθώς και των Περιφερειών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας. 

 Η διοργάνωση πραγματοποιείται με την πολύτιμη αιγίδα του φορέα «Συμμαχία για την Ελλάδα» με στόχο τη συντονισμένη δράση και την προώθηση θεμάτων εθνικής σημασίας, όπως ο ελληνικός πολιτισμός, τουρισμός, εθελοντισμός και αθλητισμός.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ