Έκτακτο συμβούλιο σήμερα στη βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας υπό την Βασίλισσα Ελισάβετ για τη λήψη αποφάσεων αναφορικά με το πριγκηπικό ζεύγος Xάρι-Μέγκαν. Ποιες οι επόμενες κινήσεις.Τέσσερις ημέρες μετά την επιστολή βόμβα του πριγκιπικού ζεύγους Χάρι και Μέγκαν Μάρκλ, με την οποία υποβάλουν την παραίτηση τους από τα καθήκοντα που απορρέουν από την θέση τους -βόμβα που εξερράγη απροσδόκητα στην καρδιά της Βασιλείας- η Βασίλισσα Ελισάβετ συγκαλεί στο παλάτι του Σάντριγχαμ στο Νόρφολκ, μίνι «Σύνοδο Κορυφής» για την εξεύρεση λύσης στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί.

Στην συνάντηση λαμβάνουν μέρος η 93χρονη Βασίλισσα Ελισάβετ, ο διάδοχος Κάρολος, ο αμέσως επόμενος στην διαδοχή πρίγκηπας Γουίλιαμ και ο ίδιος ο Χάρι, ενώ η Μέγκαν θα συμμετάσχει τηλεφωνικά από τον Καναδά, όπου βρίσκεται.

Με αποκαλυπτική συνέντευξη απειλεί ο Χάρι

Οι Δούκες του Σάσεξ απαιτούν μεν να παραιτηθούν από τα καθήκοντα τους, αλλά επιμένουν να κρατήσουν το σπίτι τους, για το οποίο ξοδεύτηκαν τρία εκατ. ευρώ από την τσέπη του φορολογούμενου, το «δουκικό μπραντ» που θα τους αποφέρει εκατομμύρια και το δικαίωμα να περνούν τον περισσότερο χρόνο τους στην Β.Αμερική.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Χάρι θα απειλήσει ότι αν δεν του δοθεί ό,τι ζητά, το ζεύγος θα δώσει συνέντευξη στο βρετανικό δίκτυο ITV.

Από το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης θα κριθεί αν η βασιλική οικογένεια θα επιλέξει τον δρόμο που της επιβάλλει το καθήκον της προς τον βρετανικό λαό, ο οποίος παρακολουθεί αμήχανος την σαπουνόπερα του Μπάκιγκχαμ ή θα σπρώξει για μια ακόμη φορά την υπόθεση κάτω από το χαλί. Η Μοναρχία είτε θα ανανεωθεί ριζικά ή σταδιακά θα εκλείψει.

Μαρία Καστρισιανάκη, Λονδίνο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ