Του παλαίμαχου δημοσιογράφου της Αυστραλίας
Αλφρέδου Κουρή
, ΟΑΜ

Σκέφθηκα πολύ γιά να γράψω αυτό το άρθρο μου και να του βάλω αυτόν τον περίεργο τίτλο: “Οι αντίξοες αιτίες της Ελληνικής κρίσης@ , παραλείποντας να γράψω όπως την μαθαίνω την κρίση αυτή σαν δημοσιογράφος, την ζω σαν μετανάστης, και με κάνουν και εμένα όλα αυτά που συμβαίνουν να ανησυχώ, γιά το μέλλον των αδελφών μας στην Έλλάδα …

Όπως βλέπετε, κάτω από τον τίτλο του άρθρου μου, έχω βάλει αυτή την διαφήμιση που μου έστειλε ο κ. Rodney με e-mail, την οποία δημοσίευσε και σε άλλες εφημερίδες στα αγγλικά και στα Ελληνικά και λέει, όπως βλέπετε, ότι «Πωλείται στη Μελβούρνη μεγάλο κτήμα με κατοικία και ετήσιο εισόδημα $172.000 και ο αγοραστής αν είναι μεταανάστης θα μπορέσει αμέσως έτσι να μεταναστεύσει στην Αυστραλία με το “BUSINESS VISA PLAN” χωρίς καμία άλλη δυσκολία!..

Στη συνέχεια εξηγεί, ότι το κτήμα αυτό περιλαμβάνει σπίτι 48 square “Australian Homestead” το οποίο επί του παρόντος είναι διαχωρισμένο σε οκτώ υψηλής ποιότητας διαμερίσματα, καθώς επίσης και τρία μικρά σπιτάκια (cottages), ένα εκ των οποίων είναι ανεξάρτητο και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως κατοικία του ιδιοκτήτη κι’ επίσης έχει μαντρωμένα λιβάδια και στρογγυλό χώρο γι’ άλογα, στάβλους, παλιούς στάβλους, πέργκολα και στούντιο.

Το κτήμα έχει έκταση: 5 άκρες. Επίπεδη γη, ηλιόλουστη επαρχιακή ατμόσφαιρα!..

Τοποθεσία: OLINDA-Dandenong Rangers 40 χλμ. από Μελβούρνη, και τιμή αγοράς πάνω από $ 2.45 εκ. περίπου, ή Euro: 1.780.000, προσφέρεται και διαχείριση του κτήματος αν θέλετε και λέει με μεγάλα γράμματα, και αυτό που εγώ δεν ήξερα: (Ότι αυτή η επένδυση μπορεί να πααρέχει προστασία συναλλάγματος αν το EURO καταργηθεί) και συμπληρώνει: Επικοινωνήστε, δηλαδή μαζί  τους : RODNEY WEBB: 0400556066-ΔΙΕΘΝΩΣ: 61 400556066–BOKKAR NOMINEES PTY LTD.

Όταν επικοινώνησα μαζί του, ρώτησα τον κ. RODNEY τι τον έκανε να βάλει αυτή την αγγελεία, αφού αυτοί που θέλουν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία είναι άνεργοι εργάτες, αγρότες, τεχνήτες & τελειόφοιτοι Πανεπιστημίων που θέλουν SPONSER & δουλειά, και μου απάντησε: «Υπάρχουν και πολλοί Έλληνες πλούσιοι, που πιστεύουν ότι θα χάσει το ευρώ την αξία του και προτιμούν την περιουσία τους να την μεταφέρουν στην Αυστραλία ως μετανάστες».

Όπως βλέπετε αυτός ήτανε ο λόγος που έβαλα στο άρθρο μου τον τίτλο: «Οι αντίξοες αιτίες της Ελληνικής κρίσης» έχοντας φυσικά και άλλες αντίξοες αιτίες μετανάστευσης, εξ αιτίας της κρίσης στην Ελλάδα, όπως π.χ. αυτό το γράμμα απελπισίας μιάς νεαρής Ελληνίδας από την Πάτρα ηλικίας μόλις 15 ετών, που μου το έστειλε με e-mail την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011 και μου γράφει : «Κύριε Κουρή, ονομάζομαι … (γιά ευνόϊτους λόγους δεν αναφέρω το όνομά της και την διεύθυνσή της, αλλά αν βρεθει SPONSOR, ευχαρίστως θα του δώσω τα στοιχεία που θα χρειασθεί), είμαι 15 ετών μαθήτρια Α’ Λυκείου, κάτοικος Πατρών, άριστη μαθήτρια και φιλοδοξώ να γίνω νομικός. Έχω επίσης μία αδελφή 21 ετών φοιτήτρια Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχω επίσης ένα πατέρα Ηπειρώτη την καταγωγή -όπως Ηπειρώτησα είμαι κι’ εγώ- και είναι μάγειρας σε δημόσιο νοσοκομείο (με 690 ευρώ αμοιβή) μετά τα μέτρα λιτότητας… Επίσης μια μητέρα μικρο-επιχειρηματία και νυν άνεργη … ένα σπίτι με δάνειο που δεν πληρώνεται πια … Οι γονείς έπαψαν να είναι πολεμιστές του φωτός και γι’ αυτό ανέλαβα τη πρωτοβουλία να μετοικίσω στην Αυστραλία … αλλά δυστυχώς δεν έχω σπόνσορα. Πρέπει να τους βγάλω από τη χώρα που αγαπώ, αλλά πιά δεν την αναγνωρίζω έτσι όπως την κατάντησαν. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΕΝΑ ΣΠΟΝΣΟΡΑ-ΕΛΠΙΔΑ!.

Ξέρω πως δεν θα σας απογοητεύσω … Περιμένω απάντησή σας. Ευχαριστώ που με διαβάσατε. Χαιρετισμούς με άρωμα Ελλάδας!!! Με σεβασμό (όνομα & επώνυμο).

Υ.Γ. Διερωτόμαι έάν σας συγκίνησε αυτό το γράμμα της 15χρονης και εσάς;..

Εγώ το διάβασα και συγκινήθηκα … Θυμήθηκα όλα αυτά που γράφω στο βιβλίο μου : «Μετανάστης-Η Ευλογία … και Δυστυχία … να Αγαπάς δυό Πατρίδες!..» γιά τα 56 χρόνια που είμαστε στην Αυστραλία εγώ, η γυναίκα μου και ο γιός μου!..

Εύχομαι οι ιθύνοντες της δραστήριας “Ομοσπονδίας Ηπειρωτικών Σωματείων” που έχουμε εδώ, να βοηθήσουν αυτή την οικογένεια να βρει ένα καλό Sponsor.

Γιά τα αίτια της οικονομικής κρίσης στην Έλλάδα, που γίνεται δυστυχώς διεθνές πρόβλημα, έχουν γράψει πολλοί: Σοφοί και Οικονομολόγοι στα ΜΜΕ πολλών χωρών, και εδώ ο Κυριάκος Αμανατίδης στην έκδοση του «Ν.Κ.» της Πέμπτης – 17/11/2011, έγραψε ένα άριστο λεπτομερές άρθρο των αιτιών της κρίσης, όπως και ένα σοβαρό με πολλές αλήθειες άρθρο στη στήλη του «Ξυράφια» έγραψε ο Μπάμπης Σταυρόπουλος την Πέμπτη 24/11/2011, το οποίο άρχιζε λέγοντας έτσι : «Και ενώ βλέπουμε το τσουνάμι να έρχεται, εμείς διαλέγουμε μαγιό» !.. και πιό κάτω εξηγεί,ότι όλα τα κάνουνε : «οι αγορές, οι ιδιώτες επενδυτές, οι χρηματιστές, τραπεζίτες και κάθε είδους τοκογλύφοι και κερδοσκόποι, που πίστευαν ότι η παγκόσμια οικονομική «φούσκα» μπορεί να διογκώνεται στο άπειρο και αυτοί να συνεχίζουν να οικονομάνε.» Και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο με τα όσα λέει.

Γιά το ότι οι τοκογλύφοι και οι διάφοροι μαφιόζοι προσπαθούν να ξεφτυλίσουν την Ευρωζώνη και το ευρώ το γρηγορώτερο και να επαναφέρουν τη δραχμούλα στην Έλλάδα, είχα e-mail στις 13 Νοεμβρίου, 2011 από “ΣΥΛΛΟΓΟ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ” με θέμα: “ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΣΕ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΔΡΑΧΜΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ TOUR OPERATORS” και λέει: “Αγαπητά Μέλη, Επειδή πολύ πρόσφατα έχουν έρθει σε γνώση μας περιστατικά ξένων tour operator, επικαλούμενοι την συγκυρία, ή προβλέποντας «εφιαλτικά σενάρια» γιά το μέλλον της χώρας μας, επιχειρούν ν’ αλλάξουν ή να συμπληρώσουν «παράξενους» όρους σε ήδη υπογεγραμμένα συμβόλαια, και η συμβουλή μας είναι να μην συναινέσετε σε τέτοιου είδους πρακτικές και δεσμεύσεις, τουλάχιστο γιά το επόμενο δίμηνο, όπου πιστεύομε ότι κάποια πράγματα θα ξεκαθαρίσουν» και συνεχίζει : “Συμβουλή του Συλλόγου μας είναι να μην ενδώσουμε σε μιά τέτοια πρακτική και σας επισυνάπτουμε επιστολή που έστειλε η ΠΟΞ στον Υπουργό Πολιτισμού και τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, σχετική με την πρακτική που θα ακολουθούμε”.

Έχω λάβει και άλλα γράμματα από αδέλφια μας της Ελλάδας, που με ρωτάνε πως μπορούν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία, γιά να αποφύγουν την ανεργία, τo “χαράτσι” και τις «αντίξοες αιτίες της Ελληνικής κρίσης» όπως μου λένε!.. Και τους απαντάω αδελφικά, ότι και εδώ δεν είναι «Παράδεισος!..» διότι πρέπει να μάθετε αγγλικά, να σέβεσθε τους νόμους τού Κράτους και της οδήγησης και κυκλοφορίας, και να προσαρμοσθείτε σύντομα στο κλίμα και τον καιρό της Αυστραλίας και τα ήθη και έθιμα του ευλογημένου αυτού τόπου, που διαφέρουν των δικών μας, και γι’ αυτό τους συνιστώ, τα εξής απαραίτητα :

Να μπούνε πρώτα στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα : www.hellenicaustralian.gr που θα τους βγάλει μία ειδική αίτηση γιά να καταγράψουν το βιογραφικό τους, και θα τους συστήνει να πάνε στην Επαγγελματική Σχολή τους, που είναι εγκυρη και αναγνωρισμένη από την Αυστραλέζικη Πρεσβεία στην Αθήνα, ή σε όποια άλλη παρεμφερή σχολή ξέρουν, να μάθουν τα απαραίτητα αγγλικά που ζητάει η Πρεσβεία και μιά από τις τέχνες αυτές που έχουν ζήτηση στην Αυστραλία και αφού την μάθουν, να δηλώσουν στη Πρεσβεία τ’ όνομα του Sponsor που έχουν, και να καταθέσουν στη Πρεσβεία μιά μικρή χρηματική εγγύηση και θα πάρουν αμέσως VIZA, γιά να μεταναστεύσουν σε όποια πόλη της Αυστραλίας θέλουν. Ελπίζω αυτές οι συμβουλές μου να τους είναι χρήσιμες.

Αλφρέδος Γεώργιος Κουρής, ΟΑΜ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ