ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Συνάντηση με τον Ευρωβουλευτή του Πα.Σο.Κ. Κρίτωνα Αρσένη είχαν ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος και ο Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Καθηγητής Γιάννης Παντής.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην Πρυτανεία, ο κ. Αρσένης ενημερώθηκε για τις δράσεις που αναπτύσσει το Α.Π.Θ. για να γίνει το πρώτο οικολογικό πανεπιστήμιο στην Ελλάδα και αφορούν, μεταξύ άλλων, στην ενεργειακή αυτονόμηση του ιδρύματος μέσω της αξιοποίησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στα προγράμματα ανακύκλωσης, στην ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων, στην οικοτουριστική και αγροτουριστική αξιοποίηση των αγροκτημάτων, στη δυνατότητα σίτισης με βιολογικά προϊόντα στα κυλικεία των Σχολών και στην απομάκρυνση των αυτοκινήτων από την πανεπιστημιούπολη.

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου και της ενίσχυσης των διεθνών σχέσεων, συζητήθηκε η πρωτοβουλία του Α.Π.Θ. να δημιουργήσει δίκτυο πράσινων πανεπιστημίων στη Μαύρη Θάλασσα για να αναπτύξουν από κοινού μία σειρά οικολογικών δράσεων. Η παραπάνω πρωτοβουλία θα ανακοινωθεί σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί, στη Θεσσαλονίκη, στο τέλος Νοεμβρίου.

«Ήταν μία εποικοδομητική συζήτηση» δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος «καθώς συζητήσαμε τις δυνατότητες συνεργασίας του Α.Π.Θ. με το Ευρωκοινοβούλιο. Ο κ. Αρσένης θα μας βοηθήσει στη σύνδεση του Α.Π.Θ. με ευρωπαϊκά πανεπιστήμια που έχουν τον ίδιο προβληματισμό και αναπτύσσουν παρόμοιες δραστηριότητες».

Φωτό: Ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος και ο Ευρωβουλευτής του Πα.Σο.Κ. Κρίτων Αρσένης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ