Το ουσιαστικό έργο που επιτελούν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις, διατηρώντας άσβεστη τη φλόγα του ελληνισμού στο εξωτερικό, αλλά και οι προοπτικές εξέλιξης του Αλεξάνδρειου Ιδρύματος Λιτοχώρου σε ένα πνευματικό και ακαδημαϊκό κέντρο διάδοσης της ιστορίας μας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε στο Διοικητήριο ο ΥΜΑΘ με την Συντονίστρια της Επιτροπής Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου κα Νίνα Γκατζούλη, τον κ. Βασίλη Γκατζούλη και τον Γενικό Γραμματέα του Αλεξάνδρειου Ιδρύματος Λιτοχώρου κο. Δημήτρη Γιουματζίδη.

Ο κ. Καράογλου τους συνεχάρη για το επιτυχημένο 11ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Παμμακεδονικών Ενώσεων που πραγματοποιήθηκε στη Φλώρινα και το οποίο διεξήχθη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, ενώ τους ζήτησε να συνεχίσουν να αποτελούν την «ψυχή» των απόδημων Μακεδόνων, δίνοντας με το ίδιο θάρρος τον «ιερό αγώνα» για την προάσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

«Χάρη στην πολυσχιδή δράση των Παμμακεδονικών Ενώσεων, η φωνή της Μακεδονίας μας αντηχεί δυνατή σε κάθε γωνιά του πλανήτη» τόνισε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Καράογλου, προσθέτοντας πως «η ομόνοια και η αποφασιστικότητα με την οποία προασπίζονται τα δίκαια της Μακεδονικής γη, αποτελούν φάρο για την εθνική συστράτευση που πρέπει να διακρίνει τον απανταχού Ελληνισμό στους κοινούς στόχους. Οι Μακεδόνες δεν έχουμε μάθει να σκύβουμε το κεφάλι. Δεν μας αρμόζει. Όπως ο Μέγας Αλέξανδρος διέδωσε την ελληνική γλώσσα και παιδεία στα απέραντα του κόσμου, έτσι και εμείς καλούμαστε να συνεχίσουμε απρόσκοπτα να αναδεικνύουμε την ιστορική αλήθεια, προβάλλοντας την τεράστια κληρονομιά μας, την οποία οφείλουμε να παραδώσουμε ακέραιη στις επόμενες γενιές των Μακεδόνων. Το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης βρίσκεται και θα συνεχίσει να βρίσκεται πάντα δίπλα στους ανθρώπους που αποτελούν τη “ψυχή” των απόδημων Μακεδόνων. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη την σύνθεση δυνάμεων, ώστε να κινητοποιήσουμε και να ενεργοποιήσουμε τους απανταχού Μακεδόνες».

«Για όλους εμάς η Μακεδονία είναι η ρίζα» σημείωσε από την πλευρά της η κα Νίνα Γκατζούλη, δηλώνοντας παράλληλα περήφανη που γεννήθηκε «από φύτρα Μακεδόνισσα».

Η Συντονίστρια της Επιτροπής Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου εξέφρασε ακόμη την ικανοποίηση των Παμμακεδονικών Ενώσεων για την επανασύσταση του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης η ύπαρξη του οποίου, όπως είπε, «διαφυλάττει την ιστορική αλήθεια και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, ενισχύοντας την παραμεθόριο περιοχή της Μακεδονικής και Θρακικής γης και καθιστώντας τη Θεσσαλονίκη στρατηγικό και οικονομικό κόμβο των Βαλκανίων».

Μεταξύ άλλων εστίασε στην ανάγκη το Αλεξάνδρειο Ίδρυμα Λιτοχώρου να μετεξελιχθεί σε ένα πνευματικό και ακαδημαϊκό κέντρο διάδοσης της ιστορίας μας, το οποίο θα αποτελέσει εργαλείο «για την αφύπνιση του… θηρίου που λέγεται ελληνικός λαός. Αυτή είναι η βασική μας προτεραιότητα. Εμείς ως Έλληνες κάνουμε το καθήκον μας.  Διδάσκοντας στις επόμενες γενιές των Ελλήνων την ιστορία μας, είναι ο μόνος τρόπος να αποκλείσουμε οριστικά τους κινδύνους οικειοποίησης και διαστρέβλωση της ιστορίας μας» κατέληξε η κα. Γκατζούλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ