ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

ΤΡΙΚΑΛΑ, 18.08.2010. Οι συνδιοργανωτές του δευτέρου παγκοσμίου συνεδρίου και ανταμώματος Θεσσαλών είχαν σήμερα κοινή συνάντηση στα γραφεία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων και δήλωσαν ότι οι προετοιμασίες για το παγκόσμιο συνέδριο των Θεσσαλών που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010 στα Τρίκαλα έχουν ολοκληρωθεί.

Ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης τόνισε ότι «Οι αγωνίες και τα οράματα των Θεσσαλών όλου του κόσμου μπορούν να αποτελέσουν αφετηρία δράσεων, στόχων και ανάδειξης της Θεσσαλίας. Η συμβολή όλων των Θεσσαλικών Συλλόγων και της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών είναι καθοριστική για το μέλλον του τόπου μας. Είμαστε υπερήφανοι για το έργο, τις δράσεις, τις επιδόσεις, τις διακρίσεις και τις πρωτιές των θεσσαλών σε όλους τους τομείς και σε κάθε γωνιά της γης, άξια τέκνα και πρεσβευτές της περιοχής μας σε όλο τον κόσμο».

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος επισήμανε ότο «Είναι μεγάλη η χαρά μου αλλά και αισθάνομαι τιμή να υποδέχομαι ως Δήμαρχος Τρικκαίων τους απόδημους Θεσσαλούς στην πόλη των Τρικάλων. Εύχομαι το δεύτερο συνέδριο να πετύχει δύο κυρίως στόχους. Πρώτο, να επαληθεύσει τους στόχους και αρραγείς δεσμούς που δένουν τους απανταχού Θεσσαλούς με τον τόπο της καταγωγήες τους και δεύτερο, να αναδέιξει τις διαχρονικές αξίες και την βαθιά πολιτισμική κληρονομιά του τόπου μας, πρεσβευτές του οποίοθ είναι οι ίδιοι οι απόδημοι συμπατριώτες μας».

Ο κ. Διαμαντής Γκίκας δήλωσε εκ μέρους της παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων ότι «H Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων είναι ένα νέο σωματείο που ξεκίνησε πέρυσι με τη διοργάνωση του πρώτου Παγκοσμίου Θεσσαλικού Συνεδρίου και Ανταμώματος, δημιουργώντας βάσεις για ένα παγκόσμιο πολιτιστικό γεγονότος, πανθεσσαλικής εμβέλειας, που θα φέρνει κοντά τους Θεσσαλούς από όλη τη γη. Πιστεύουμε πως η διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων συμβάλλουν σημαντικά στην καλλιέργεια ισχυρών δεσμών ανάμεσα στην μητροπολιτική πατρίδα και τους απόδημους Θεσσαλούς, στην καλλιέργεια μιας κοινής συνείδησης ανάμεσα σε όλους τους Θεσσαλούς, με οδηγό την πολιτιστική κληρονομιά που η περιοχή μας έχει να επιδείξει. Ταυτόχρονα με την νέα μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, η διοργάνωση του Συνεδρίου αποκτά μεγαλύτερη σημασία, έρχεται να συμβάλει ουσιαστικά στην προσπάθεια για την καλλιέργεια μιας Θεσσαλικής, πλέον, συνείδησης, στα πρότυπα και τις επιταγές του Καλλικράτη»

Η κ. Μαρία Μπακλαβά-Στρατίκη η οποία ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόμσιας Συνομοσπονδίας αποτελεί σύνδεσμο κρίκο με αντίστοιχες θεσσαλικές οργανώσεις που δρουν στην Ελλάδα, τόνισε την σπουδαιότητα και την μεγάλη σημασία που έχει το παγκόσμιο συνέδριο των Θεσσαλών. Ο κ. Γεώργιος Βόμπρας ως Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «το αντάμωμα θα γίνει θεσμός για όλους τους θεσσαλούς και πως μέσα από τέτοιου είδους συναντήσεις θα συντελέσει στη διάδοση και προβολή της παράδοσης, του πολιτισμού και της ιστορίας της Θεσσαλίας».

Στην φωτογραφία από αριστερά προς δεξιά: Ο Γεώργιος Βόμπρας, η Μαρία Μπακλαβά-Στρατίκη, ο Ηλίας Βλαχογιάννης, ο Μιχάλης Ταμήλος και ο Διαμαντής Γκίκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ