Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Μιχάλης Ταμήλος, αριστερά, και ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων Διαμαντής Γκίκας

Λάρισα, 03.08.2010. Η επιτυχία που γνώρισε το πρώτο παγκόσμιο Θεσσαλικό συνέδριο – αντάμωμα το καλοκαίρι του 2009, στην Ιστορική έδρα του Δήμου Μουζακίου, στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας, που πραγματοποιήθηκε από την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», θεσμοθέτησε ουσιαστικά την ετήσια διοργάνωση μιας τέτοιας πανηγυρικής και πολιτιστικής εκδήλωσης στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Θεσσαλία, με το τίτλο «Παγκόσμιο Συνέδριο και Αντάμωμα Θεσσαλών».

Σειρά σημαντικών επαφών πραγματοποίησε στην Θεσσαλία ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» Διαμαντής Γκίκας, στα πλαίσια της καλοκαιρινής επίσκεψής του στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της Τ.Ε.Δ.Κ. Τρικάλων Μιχάλη Ταμήλο, τον Δήμαρχο Μελιβοίας Αντώνη Γκουντάρα και τον Νομάρχη Μαγνησίας Αποστόλη Παπατόλια.

Ο κ. Γκίκας σε συζήτηση που είχε με τον κ. Ταμήλο ευχαρίστησε τον Δήμο Τρικκαίων, την Τ.ΕΔ.Κ. Τρικάλων, την Νομαρχία Τρικάλων και τον Τρικαλινό Λαογραφικό Σύλλογο «Οι Θεριστάδες» για την εξαιρετική καλή προετοιμασία του δευτέρου παγκοσμίου συνεδρίου και ανταμώματος που θα φιλοξενηθεί στα Τρίκαλα στις 20.08.2010 και τον ενημέρωσε για τις τελευταίες λεπτομέρειες της πολιτιστικής εκδήλωσης τονίζοντας την μεγάλη σημασία που έχει η ισχυρή υποστήριξη και βοήθεια των συνεργατών του Δήμου Τρικκαίων και της Νομαρχίας Τρικάλων στην υλοποίηση των εκδηλώσεων των θεσσαλών Αποδήμων. Για τελευταίες αλλαγές και προσαρμογές το πρόγραμμα του φετεινού συνεδρίου θα ανανεώνεται στην ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας http://www.panthessaliki.org

Στην συνάντηση που είχε στα γραφεία της Τ.Ε.Δ.Κ. Λαρίσης με τον Νομάρχη Μαγνησίας Απόστολο Παπατόλια και με τον Δήμαρχο Μελιβοίας Αντώνη Γκουντάρα συζητήθηκε ισχυρό ενδιαφέρον για μια μελλοντική συνεργασία για τα επόμενα δύο παγκόσμια συνέδρια και ανταμώματα Θεσσαλών που προγραμματίζονται για το καλοκαίρι 2011 και 2012.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ