Παρουσία του Γερμανού Βουλευτή του Κρατιδίου του Βερολίνου κ. Christian Goiny, ως επίσημου προσκεκλημένου του Δημάρχου Λαγκαδά παρατέθηκε πρόσφατα, συνέντευξη στους εκπροσώπους του τύπου στο Δημαρχείο, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Θέμα της συνέντευξης η συμμετοχή του Δήμου Λαγκαδά στην ετήσια διεθνή έκθεση προώθησης αγροτικών προϊόντων του Βερολίνου «Πράσινη Εβδομάδα».

Ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης στην εισήγηση του τόνισε τη σημασία της παρουσίας μας στο Βερολίνο, τη μοναδική ελληνική παρουσία στη συγκεκριμένη έκθεση εδώ και δέκα χρόνια. Ήταν μια παρουσίαση του Δήμου μας που επωμίσθηκε την ευθύνη να σηκώσει ψηλά και την ελληνική σημαία, ήταν μια προσπάθεια να  μας γνωρίσουν όλοι, να γνωρίσουν τα προϊόντα που παράγουμε, τους ανθρώπους μας, τις δυνατότητες μας να ανεβάσουμε τον τόπο μας εκεί που του αξίζει.

Στην αντιφώνηση του ο Γερμανός Βουλευτής, εξήρε την προσπάθεια του Δήμου Λαγκαδά και του Δημάρχου επισημαίνοντας πως στον τομέα της διατροφής κυρίως υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντα για την γερμανική αγορά προϊόντα που παράγονται στον τόπο μας, αρκεί να επιδείξουμε την ανάλογη επαγγελματική συμπεριφορά για να πετύχουμε. Κατέθεσε την άποψη του, πως η εκκίνηση της οικονομίας για τη χώρα μας θα έπρεπε να ξεκινήσει από τοπικό επίπεδο και έτσι πρέπει να το αντιλαμβανόμαστε, ώστε το παράδειγμα του Δήμου Λαγκαδά να το ακολουθήσουν και άλλοι φορείς που πρέπει να στραφούν στην εξωστρέφεια. Δήλωσε φίλος της Ελλάδας, γοητευμένος από το Δήμο Λαγκαδά και τους ανθρώπους του, έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όποιον τομέα του ζητηθούν.

Ο κ. Κλέπκος Κλέαρχος που συμμετείχε στην έκθεση ως παραγωγός ελληνικής φέτας, ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την ευκαιρία της συμμετοχής που μας έδωσε τη δυνατότητα, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, να διαπιστώσουμε τι ακριβώς θέλει από μας ο Γερμανός καταναλωτής, από τα προϊόντα μας και ανάλογα να προσαρμοστούμε.

Η κ. Προίκα, παραγωγός του ομώνυμου τυριού «Κασέρι Σοχού – Προίκα» που επίσης συμμετείχε στην έκθεση παραδέχθηκε πως στην αρχή είχε κάποιες επιφυλάξεις για την σκοπιμότητα της συμμετοχής της αλλά στο τέλος αποδείχθηκε πως ο Δήμος Λαγκαδά άνοιξε ένα μεγάλο παράθυρο στους παραγωγούς, αξιοποιώντας μία ξεχασμένη αδερφοποίηση που σήμερα έγινε ένα κεφάλαιο το οποίο πρέπει να αξιοποιήσουμε.

Τέλος ο γνωστός αμπελουργός και οινοποιός κ. Μπαμπατζιμόπουλος αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο και τον κ. Goiny για την προβολή της εταιρείας του στην έκθεση του Βερολίνου, δήλωσε σίγουρος πως «αφού βαπτιστήκαμε στην ιδέα και αποκτήσαμε της εμπειρίες, του χρόνου θα καταπλήξουμε» κατέληξε πως οραματίζεται για τον τόπο μας ένα συνδυασμό των γεύσεων με την αναζωογονητική αναγέννηση που μπορούν να προσφέρουν τα Ιαματικά μας Λουτρά. Ένα συνδυασμό που αν προβληθεί κατάλληλα μπορεί να προσφέρει πολλά στα οικονομικά μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ