Δρ. Ιάκωβος Αραπάκης

Γιάννης ΔελόγλουΓράφει ο Γιάννης Δελόγλου
j.deloglou@ellinikignomi.eu

Θεσσαλονίκη. Σε μια δύσκολη για την Ελλάδα εποχή, σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη που ξεκινάει από τη χώρα τού Ιπποκράτη, που δυστυχώς για τους πολιτικούς μας, δεν άφησε με τον όρκο του μερικούς κύβους χρυσού, υπάρχουν κάποια παραδείγματα που πρέπει να τα δούμε και να τα αναλύσουμε, γιατί και οι κύβοι χρυσού να υπήρχαν και οι ιατρικές θεωρίες να εφαρμοζόταν η Ελλάδα μας θα είχε τις ίδιες αρρώστιες.

Ύστερα από 50 χρόνια που έφυγαν τα πρώτα καραβάνια των μεταναστών για την Κεντρική Ευρώπη η Ελλάδα ζει και πάλι την ίδια κατάσταση αφού άρχισαν οι νέοι της να αναζητούν δουλειά στα «σκλαβοπάζαρα της Γερμανίας» όπως έλεγαν Έλληνες εργάτες με γυαλιστερές Μερσεντές την δεκαετία τού ΄80! Με μια διαφορά όμως. Τότε έφευγαν μόνο για τη Γερμανία, τώρα όμως έρχονται αρκετοί μετανάστες τής πρώτης γενιάς αλλά και τα παιδιά τους, που ενώ γεννήθηκαν, σπούδασαν και αποκαταστάθηκαν στη Γερμανία τολμούν να αναζητήσουν την τύχη τους στην πατρίδα τους, στην γενέτειρα των γονέων τους. Την ευτυχία αυτών των ανθρώπων που πήγαν στη Γερμανία, εργάστηκαν, έκαναν οικογένειες και σπούδασαν τα παιδιά τους, που γεννήθηκαν εκεί κάνοντας το άλμα της παλιννόστησης, σίγουρα δεν μπορεί να νιώσει όποιος δεν ξενιτεύτηκε.

Μια από τις πολλές περιπτώσεις που κατέγραψε η εμπειρία των ερευνητών είναι και αυτή του Δόκτορα Ιάκωβου Αραπάκη, ενός επιστήμονα με πλούσια επαγγελματική καριέρα σε νοσοκομεία της Γερμανίας. Παιδί μεταναστών από τα Γιαννιτσά γεννήθηκε στις 6 Αυγούστου 1969 στην πόλη Esslingen της Βάδης Βυρτεμβέργης όπου έκανε τις πρώτες του σχολικές σπουδές από το 1975 έως το 1988. Από το 1988 έως το 1989 σπούδασε χημεία στο Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης και από τον Απρίλιο 1989 έως τον Νοέμβριο του 1995 σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Würzburg.

Πτυχιούχος γιατρός πλέον ο Ιάκωβος Αραπάκης ακολουθεί την επαγγελματική εκπαίδευση. Από τον Ιανουάριο του 1996 έως τον Ιούνιο τού ιδίου έτους κάνει Γενική Χειρουργική στο Marien-Hospital Düsseldorf, από τον Ιούλιο 1996 μέχρι τον Ιούνιο του 1997 κάνει ειδικότητα ΩΡΛ στο Nordstadt-Krankenhaus Hannover. Από τον Ιανουάριο 1998 έως τον Σεπτέμβριο του 1999 ειδικότητα ΩΡΛ στο Zentral-Klinikum Augsburg. Από τον Οκτώβριο 1999 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2000 ειδικότητα ΩΡΛ στην Πανεπιστημιακή Κλινική τού Freiburg και από τον Σεπτέμβριο του 2001 Ειδικός Ιατρός της Χειρουργικής ΩΡΛ. Από τον Οκτώβριο του 2001 ως τον Οκτώβριο του 2004 Επιμελητής ΩΡΛ στην Πανεπιστημιακή Κλινική τού Freiburg. Από τον Νοέμβριο του 2004 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2011 Επιμελητής ΩΡΛ στο Katharinen-Hospital Stuttgart.

Από Ιανουάριο 1996 μέχρι τον Δεκέμβριο του 1997 έκανε τη Διδακτορική του διατριβή στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Würzburg και τον Απρίλιο 2007 απόκτησε τον τίτλο υποειδικότητας Πλαστικών Επεμβάσεων. Τον Νοέμβριο του 1998 έγινε κάτοχος του τίτλου υποειδικότηας Ειδικής Ωτορινολαρυγγολογικής χειρουργικής και τον Μάιο 2009 τον τίτλο υποειδικότητας Αλλεργιολογίας.

Παντρεμένος από το 2002 και πατέρας δύο παιδιών ο Δρ. Ιάκωβος Αραπάκης «παράτησε» τη σίγουρη καριέρα του στη Γερμανία και ήλθε στην Ελλάδα σε μια δύσκολη εποχή για ξεκίνημα σε επαγγελματικό στάδιο. Έφυγε από μια συγκροτημένη χώρα, που του έδωσε το φως της ζωής και τα φώτα της επιστήμης, για να έλθει κοντά στους γονείς του που χάρις σε αυτούς έγινε αυτό που είναι. Πιστεύει ότι έκανε καλά που εγκατέλειψε τη Γερμανία, γιατί εδώ είναι η Πατρίδα του και εδώ θέλει να μεγαλώσουν τα παιδιά του. Πιστεύει ότι πάνω απ’ όλα είναι η οικογένεια και αυτή μπορεί να στεριώσει εδώ στην αγκαλιά των δικών του ανθρώπων.

Συγκροτημένος κάνει μικρά βήματα και φιλοσοφεί τη ζωή παρά τις κάθε είδους αναταράξεις που γίνονται σε όλους τους τομείς πλέον. Βλέπει το μέλλον με γαλήνιο βλέμμα και επιθυμεί να αποκατασταθούν όλα χωρίς απώλειες. Το παράδειγμα τής επιστροφής του είναι απόδειξη των όσων σκέπτεται και πιστεύει ότι τελικά όλα θα πάνε καλά.

Η νέα του επιστημονική έδρα, όπου στεγάζεται το ιατρείο του, βρίσκεται στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο Αεροδρομίου Θεσσαλονίκης επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 74. Τηλ. επικοινωνίας: 0030-2315-110239 και 0030-6944-870707, EMail arapakis.orl@gmail.com .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ