Την Κυριακή 21η Νοεμβρίου τ.έ. επεσκέφθησαν την Κοινότητα Αγ. Παντελεήμονος στο Harrow ΒΔ Λονδίνου ο Δήμαρχος της κατεχόμενης πόλης Μόρφου, κ. Χαράλαμπος Πίττας, συνοδευόμενος από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και της Ένωσης Αποδήμων Περιφέρειας Μόρφου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε κατ’ αρχάς Εθνικό Μνημόσυνο υπέρ πάντων των πεσόντων της Περιφέρειας Μόρφου, κατά το 1964 και κατά την βάρβαρη τουρκική εισβολή του 1974, καθώς επίσης και Δέηση υπέρ ανευρέσεως και επιστροφής των Αγνοουμένων της Μόρφου.

Μετά τις Ιερές αυτές Ακολουθίες έλαβε τον λόγο ο Δήμαρχος Μόρφου, ο οποίος ομίλησε με συγκίνηση και έμπνευση για τους πεσόντες ήρωες, που θυσιάστηκαν για να ποτίσουν με το αίμα τους το δένδρο της Ελευθερίας. Αναφέρθηκε επίσης και στους αγνοούμενους αδελφούς μας, και στον πόνο που φέρνει στις οικογένειες και στο Έθνος η απουσία τους.

Στο τέλος της ομιλίας του προσέφερε στον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Παντελή Δημοσθένους χώμα που έφερε ειδικά από την κατεχόμενη Μόρφου, ενώ στον Ιερ. Προϊστάμενο Πρωτοπρ. Αναστάσιο Δ. Σαλαπάτα προσέφερε μια εικόνα του Αγίου Μάμα, Προστάτη και Πολιούχου της πόλεως Μόρφου. Αυτοί οι δύο πολύτιμοι θησαυροί θα παραμείνουν στον Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος ως σημαντικά θυμητάρια, τα οποία θα φέρνουν πάντα στη μνήμη όλων των Ομογενών της περιοχής του ΒΔ Λονδίνου, ιδιαίτερα της νέας γενεάς, την κατεχόμενη Πατρίδα, για την οποία ελπίζουμε και προσευχόμεθα γρήγορα να αναπνεύσει τον αέρα της Ελευθερίας και της Εθνικής και Εκκλησιαστικής Λύτρωσης.

Kατόπιν οι Άρχοντες της Κοινότητας δεξιώθηκαν τον Δήμαρχο και τη συνοδεία του και στη συνέχεια τους ξενάγησαν στο νεόδμητο Ιερό Ναό Αγ. Παντελεήμονος, η ανέγερση του οποίου ολοκληρώνεται στους προσεχείς μήνες. Όλοι έμειναν έκθαμβοι με το μεγαλειώδες αυτό έργο και θαύμασαν την πιστότητα στις Παραδόσεις που επιδεικνύει η φιλογενής Κοινότητα Αγ. Παντελεήμονος, ευχόμενοι σύντομη και επιτυχή αποπεράτωση του ιερού αυτού και ιστορικού έργου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ