Στην Ίμβρο βρίσκεται ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος για τις εκδηλώσεις με αφορμή τα 30 χρόνια πατριαρχίας του και 60 χρόνια ιεροσύνης. Αναφορές και στις φονικές πυρκαγιές.«Οι φoνικές πυρκαγιές στην Τουρκία, την Ελλάδα και τις άλλες μεσογειακές χώρες όπως και οι πλημμύρες είναι η εκδίκηση της φύσης γιατί δεν σεβόμαστε την δημιουργία του Θεού» επανέλαβε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος,

Από την γενέτειρα του Ίμβρο όπου βρίσκεται φέτος για τις εκδηλώσεις με αφορμή τα 30 χρόνια πατριαρχίας του και 60 χρόνια ιεροσύνης.

Χθες ο κ.Βαρθολομαίος εγκαινίασε το βεβηλωμένο εδώ και 55 χρόνια ξωκλήσι του Αγίου Τρύφωνα που υπάγεται στο πιο ταλαιπωρημένο ελληνικό χωριό της Ίμβρου,το Σχοινούδι.

Επιστροφή κλεμμένων εικόνων

Ο αγιασμός των εγκαινίων του Αγίου Τρύφωνα, προστάτη των γεωργών που βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους Ιμβρίων σε συγκινητική ατμόσφαιρα.

Ο Παναγιώτατος σήμερα μεταβαίνει στα Δαρδανέλια όπου θα παραλάβει από τον υπουργό Τουρισμού της Τουρκίας εικόνες που είχαν κλέψει ιερόσυλοι το 2007 από ναούς στο Γλυκύ, τους Άγιους Θεοδώρους και το Σχοινούδι. Ο κ. Βαρθολομαίος κατόπιν θα επιστρέψει στην Ίμβρο για να συνεχίσει το υπόλοιπο της επίσκεψής του.

Οι εκδηλώσεις για την επέτειο 60 ετών ευκλεούς ιεροσύνης του Οικουμενικού Πατριάρχη θα κορυφωθούν την Παρασκευή 13 Αυγούστου που είναι και η μέρα χειροτονίας του στον μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας της Ίμβρου σε διάκονο πριν ακριβώς 60 χρόνια.

Ανδρέας Ρομπόπουλος, Ίμβρος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ