«Είμαστε Έλληνες και Πόντιοι, αυτή είναι η τιμή μας και η υπερηφάνεια μας»

Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010

Σε συγκέντρωση Ποντίων ομογενών στην αίθουσα Ντίμπερ του ξενοδοχείου Porto Palace μίλησε στις 20.30 ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολο Τζιτζικώστα και υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους.

Στην ομιλία του ο κ. Ψωμιάδης τόνισε πως μιλά στα «αδέλφια» του, στο «αίμα» του. «Μιλάω στους Τραντέλληνες, σε όλες και όλους εσάς που είστε περήφανοι για την Ποντιακή καταγωγή σας, που είστε περήφανοι για την Παναγία μας τη Σουμελά, που είστε υπερήφανοι για την πίστη μας, για την ιστορία μας, για τον πολιτισμό μας, για τη λαλιά μας, για τα τραγούδια μας. Είμαστε Έλληνες και Πόντιοι, αυτή είναι η τιμή μας και η υπερηφάνεια μας».

«Έγιναν λάθη, πολλοί προσπάθησαν να σας εκμεταλλευτούν, να σας ξεγελάσουν, σας υποσχέθηκαν πολλά και έκαναν ελάχιστα» είπε, προσθέτοντας πως εκείνος είναι από τους λίγους που έχουν το δικαίωμα να τους κοιτά στα μάτια. Επίσης, έκανε αναφορά σε θέματα που αφορούν άμεσα τους Πόντιους ομογενείς, εστιάζοντας στα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης των αυθαίρετων κατασκευών αλλά και στο ζήτημα των ενσήμων του ΙΚΑ και τα εξοντωτικά πρόστιμα που καλούνται να πληρώσουν οι ομογενείς μας.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφέρθηκε στα κοινά χαρακτηριστικά που ενώνουν τους Πόντιους με την Ελλάδα. «Ο Ποντιακός ελληνισμός αποτελεί ένα από τα πιο ζωντανά κομμάτια του ελληνικού Έθνους. Παρόλο που για χρόνια ζούσατε μακριά από την Ελλάδα, η αγάπη σας για την μητέρα πατρίδα και η πίστη σας στον Χριστιανισμό, διατήρησαν ζωντανή τη σχέση σας με την πατρίδα μας και σας οδήγησαν να έρθετε να ζήσετε κοντά μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ