Τριάντα ολόκληρα χρόνια πέρασαν από το θάνατο του αείμνηστου και κορυφαίου Έλληνα λαϊκού συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη ! Στιχουργός, συνθέτης και τραγουδιστής με «απλές» λέξεις και «απλές» μουσικές ζωγράφιζε στον ψυχικό κόμβα του καθενός μια ολόκληρη ιστορία και πολιτισμό! O Βασίλης Τσιτσάνης γεννήθηκε στα Τρίκαλα από γονείς ηπειρώτες στις 18 Ιανουαρίου και πέθανε 69 χρόνια αργότερα την ίδια ημέρα σε νοσοκομείο του Λονδίνου όπου νοσηλευόταν.
OTSE_2014_Tsitsanis30b
Η μοίρα κάνει όντως τα παιχνίδια της. Με αφορμή τα τριάντα χρόνια απουσίας του, η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης «ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ» α.Σ. σε συνεργασία με τη χορωδία του ελληνικού Λυκείου Νυρεμβέργης διοργάνωσε λογοτεχνικό και μουσικό αφιέρωμα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 στη Νυρεμβέργη στην κατάμεστη αίθουσα όπου στεγάζεται η Ελληνική κοινότητα. Οι μαθητές του Λυκείου παρουσίασαν ένα μέρος από σπουδαία και αναλλοίωτα στο χρόνο τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη, όπως Χατζή μπαξέ, Αραπίνες, Για τα μάτια π’ αγαπώ, Τα διαλεχτά παιδιά και Τα καβουράκια. Αποκορύφωμα και συγκινητικό μέρος ήταν όταν έπαιξαν την Συννεφιασμένη Κυριακή, το αγαπημένο τραγούδι του καλλιτέχνη, που ειχε παιχτεί και την ημέρα της κηδείας του πριν 30 χρόνια.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε ο Υπεύθυνος της χορωδίας του ελληνικού Λυκείου Νυρεμβέργης κ. Νίκος Αναστασίου (μπουζούκι). Συμμετείχαν οι μαθητές του Λυκείου: Σωτήρης Καϊμακάμης (Αρμόνιο), Κλεοπάτρα Χρυσάφη (Κιθάρα), Βαγγέλης Νιάφης (Κιθάρα), Κωνσταντίνος Καμνάκης (Λαούτο). Χορωδία: Ειρήνη Ζέρβα, Αναστασία Κοτούμπα, Ραφαέλα Αμπέμπε, Στέλλα Χρυσάφη, Ελευθερία Σίνγκ και Γιολάντα Βαβίτσα. Σκηνοθεσία είχε ο κ. Διαμαντής Γκίκας και η παρουσίαση έγινε απο την κ. Αρέτα Κουϊούρη. Χορηγός της εκδήλωσης ήταν ο Τρικαλινός επιχειρηματίας της Νυρεμβέργης κ. Μιχάλης Ζιάκος.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                     Ο Α’  Γραμματέας

Διαμαντής Γκίκας           Ιωάννης Κίτσιος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ