ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ. Ο Σύνδεσμος Ελληνογερμανικής Φιλίας «Μέγας Αλέξανδρος» Κρύας Βρύσης – Γιαννιτσών, εκδηλώνοντας για δεύτερη φορά το ενδιαφέρον του, πραγματοποίησε νέα αποστολή υλικού προς την Στρατιωτική Ακαδημία της Ουγγαρίας, στην οποία από τον Ιανουάριο του 2010 διδάσκεται η Ελληνική Γλώσσα.

Συγκεκριμένα, παρεδόθησαν στον Γενικό Γραμματέα της Εκκλησιαστικής Ορθόδοξης Κοινότητας Βουδαπέστης και του Συλλόγου Φιλίας Ελλάδος – Κύπρου – Ουγγαρίας Βασίλειο Σταματόπουλο, ο οποίος και τα μετέφερε στην Βουδαπέστη, οι 25ος- 26ος τόμοι της Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους του Κων. Παπαρρηγόπουλου, σειρά άλλων ιστορικών βιβλίων, μία Ελληνική Σημαία και ένα δερμάτινος χάρτη της Ελλάδος , για την αίθουσα «Αριστοτέλης», καθώς και το ιστορικό φωτογραφικό λεύκωμα, προσφορά του Δημάρχου Γιαννιτσών, Νικολάου Παπανικολάου αλλά και μία εξαιρετική έκδοση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης με τίτλο « Πέλλα » δώρο του Νομάρχη Μιχάλη Καραμάνη.

Σε ειδική εκδήλωση στην Στρατιωτική Ακαδημία της Ουγγαρίας και σε ευχάριστη και συγκινητική ατμόσφαιρα, ο Βασίλειος Σταματόπουλος , με την παρουσία του Ακολούθου Άμυνας της Ελληνικής Πρεσβείας Συνταγματάρχη Αλεξάνδρου Δεσύπρη και του Προέδρου του Ιδρύματος για τον Ελληνικό Πολιτισμό στην Βουδαπέστη Βασίλη Αγγελίδη παρέδωσε το υλικό μεταφέροντας τους θερμούς χαιρετισμούς του προέδρου κ. Ιωάννη Παπαστοΐτση και των μελλών του Διοικητικού Συμβουλίου προς τους εκπαιδευτικούς και τους σπουδαστές της Στρατιωτικής Ακαδημίας.

Παραθέτουμε το θερμό Ευχαριστήριο μήνυμα της Ελληνικής Πρεσβείας και του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας Βουδαπέστης.

Αγαπητέ Πρόεδρε κ. Γιάννη Παπαστοΐτση

Η δωρεά που κάνατε, (26 τόμοι της Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους του Κ. Παπαρρηγόπουλου καθώς και άλλα βιβλία και συγγράμματα που διαπραγματεύονται την Ελληνική Ιστορία, παράδοση και Ελληνικό πολιτισμό και κοσμούν τη βιβλιοθήκη του εργαστηρίου διδασκαλίας της Ελληνικής γλώσσας), στην Ουγγρική Στρατιωτική Ακαδημία της Βουδαπέστης , θεωρούμε ότι είναι μια χειρονομία αβροφροσύνης αλλά και ουσίας προς τη Στρατιωτική Ακαδημία, σαν έκφραση τιμής και υπερηφάνειας για τη διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας. Και πράγματι αφ’ ενός είναι ουσίας, διότι θα συνδράμει προς την κατεύθυνση των Ούγγρων φοιτητών στην Ιστορία και τον Πολιτισμό των Ελλήνων παράλληλα με τη εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας και αφ’ ετέρου αποδεικνύει έμπρακτα τη μεγάλη σας αγάπη για την Ελλάδα και τον Πολιτισμό της.

Παρακαλώ δεχθείτε στο πρόσωπό σας για όλα τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου σας « Μέγας Αλέξανδρος» , τις πιο εγκάρδιες ευχαριστίες μας για την αγάπη σας και το ενδιαφέρον σας.

Ελληνική Πρεσβεία Βουδαπέστης
Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας Βουδαπέστης
Γραφείο Ακολούθου Άμυνας
Τμήμα Γλωσσομάθειας
Σχης (ΔΒ) Αλέξανδρος Δεσύπρης
Σχης Dr Klara Sipos Kecskemethy
Ακόλουθος Άμυνας στη Βουδαπέστη
Υποδιευθύντρια του Τμήματος Εκπαίδευσης

Βασίλειος Σταματόπουλος
Γραμματέας Ουγγρικός Συλλόγος
ΦΙΛΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ-ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ