Στις οικονομικές, γεωπολιτικές, δημογραφικές και τεχνολογικές αλλαγές που έχει επιφέρει η παγκοσμιοποίηση στον ευαίσθητο τομέα του τουρισμού, αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στις εργασίες του Παγκόσμιου Συνεδρίου Τουρισμού, που πραγματοποιήθηκε στη Λουκέρνη.

Στο πλαίσιο αυτό, η υπουργός Τουρισμού ανέφερε  τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που έχει αναλάβει το υπουργείο Τουρισμού, όπως το Εθνικό Παρατηρητήριο Τουρισμού και οι προσαρμοσμένες και στοχευμένες πολιτικές προβολής, μέσω των νέων τεχνολογιών (Διαδίκτυο- έξυπνες εφαρμογές). Παράλληλα επεσήμανε και την ανθεκτικότητα των ελληνικών τουριστικών προϊόντων, παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Αναφερόμενη στην Ελλάδα η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη εξέφρασε την αισιοδοξία της για τη νέα τουριστική χρονιά, τονίζοντας ότι βάσει των προκρατήσεων που έχουν γίνει τα μηνύματα που λαμβάνει η χώρα, είναι άκρως ενθαρρυντικά. Με αφορμή τις αυξητικές τάσεις που παρουσιάζει η παγκόσμια τουριστική αγορά, όπως επισημάνθηκε στο Συνέδριο,  η υπουργός Τουρισμού έκανε ιδιαίτερη αναφορά  στο θέμα της τουριστικής visa, λέγοντας ότι το ζήτημα των τουριστικών θεωρήσεων αφορά ένα μεγάλο ποσοστό επισκεπτών και η Ελλάδα καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να βελτιώσει στο μέγιστο δυνατό το καθεστώς διευκολύνσεων έκδοσης θεωρήσεων.

Στο περιθώριο των εργασιών του Συνεδρίου, η κυρία Κεφαλογιάννη συναντήθηκε με την υφυπουργό Οικονομικών της Ελβετίας και αρμόδια για θέματα Τουρισμού κυρία Marie-Gabrielle Fleisch, τον επικεφαλής του Οργανισμού Τουρισμού της Ελβετίας κ. Jurg Schmid και τον γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Taleb Rifai. Επίσης παραχώρησε συνεντεύξεις σε δημοσιογράφους του Ελβετικού, Γερμανικού και Αυστριακού Τύπου. Σε αυτές  η υπουργός Τουρισμού πρόβαλε τις ομορφιές της Ελλάδας, και τόνισε  τις μεγάλες διαθρωτικές αλλαγές που γίνονται στην Πατρίδα μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ