Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010, στη Δημοσιογραφική Εστία, παρουσίαση της έκδοσης «Faces of Cyprus» του συνεργάτη κινηματογραφιστή του ΡΙΚ στο Λονδίνο Δώρου Παρτασίδη, που συνδιοργάνωσαν το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου και η Ένωση Συντακτών Κύπρου.

Καλωσόρισμα απηύθυναν ο Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ Θέμης Θεμιστοκλέους και ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ανδρέας Καννάουρος, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην προσωπικότητα και το έργο του κ. Παρτασίδη.

Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Faces of Cyprus» από το συγγραφέα –ιστορικό κ. Άντρο Παυλίδη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απηύθυναν χαιρετισμό ο Μάκης Συμεού, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ και ο Γιώργος Παπακυριακού, Ανώτερος Λειτουργός του Γ.Τ.Π., εκ μέρους του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

Σε αντιφώνησή του, ο δημιουργός του βιβλίου κ. Παρτασίδης τόνισε ότι «το να μάθεις τη φωτογραφία είναι εύκολο, το να πετύχεις καλή φωτογραφία απαιτεί γνώση, χρόνο, υπομονή, φυσικά αντοχή και πάνω από όλα συναίσθημα για το υποκείμενό σου».

Μέσα από την έκδοση, συνέχισε, παρουσιάζονται στοιχεία της καθημερινής ζωής, οι πραγματικοί άνθρωποι της Κύπρου που μόχθησαν για τον τόπο μας. Όλα μαζί βοηθούν να δοθεί μια αίσθηση της μοναδικής ιστορίας του Κύπριου ανθρώπου. Λέγουν, κατέληξε, ότι μια φωτογραφία αξίζει χίλιες λέξεις. Το συμπέρασμα από τη δική μου ζωή είναι ότι χίλιες φωτογραφίες αξίζουν μια λέξη: Κύπρος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Χωρεπίσκοπος Αρσινόης, εκπρόσωποι Κομμάτων, άλλοι επίσημοι, το Διοικητικό Συμβούλιο, η Διεύθυνση, εκπρόσωποι των Συντεχνιών καθώς και πρώην αξιωματούχοι και λειτουργοί του ΡΙΚ, η οικογένεια και φίλοι του Δώρου Παρτασίδη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ