Σ. Μπαρτζιώκα:
“Υπόθεση όλων η προώθηση του τουριστικού προϊόντος.”

Η διαμόρφωση και προώθηση της νέας τουριστικής ταυτότητας της μείζονος πόλης, η οποία θα ανταποκρίνεται στα δεδομένα του ενιαίου Δήμου Βόλου, αποτελεί τον βασικό στόχο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής. Βασική επιδίωξη παραμένει η διατήρηση της περιοχής στις πρώτες θέσεις αγαπημένου τουριστικού προορισμού και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, με σκοπό την αναβάθμιση της τοπικής οικονομίας και την τόνωση της απασχόλησης.

“Ξεκινήσαμε δυναμικά και έχοντας καλά στο μυαλό μας ότι ο νέος Δήμος Βόλου πρέπει να προβάλλει τη δική του, μοναδική “ταυτότητα προορισμού”, φυσικά στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για την τουριστική προβολή και κάτω από την “ομπρέλα” της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία θα πρέπει να διεκδικήσει πόρους για την επίτευξη του σκοπού αυτού από την Κυβέρνηση”, τονίζει σε δήλωσή της η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, δημοτική σύμβουλος, κα Σούλα Μπαρτζιώκα.

Ο Δήμος Βόλου θα συμμετέχει από κοινού με την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας στη διεθνή τουριστική Έκθεση της Νυρεμβέργης, που θα πραγματοποιηθεί από 2 έως 6 Μαρτίου 2011 και όπως σημειώνει η κ. Μπαρτζιώκα “η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική ευκαιρία προβολής του Δήμου, αφού από το αεροδρόμιο της Νυρεμβέργης πραγματοποιούνται απευθείας πτήσεις προς το αεροδρόμιο της Νέας Αγχίαλου, το οποίο είναι υποδομή στρατηγικής σημασίας για την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος. Για το λόγο αυτό, σχεδιάζουμε να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, ώστε να εξασφαλίσουμε ακόμα περισσότερες αφίξεις, τη δρομολόγηση πτήσεων σε 12μηνη βάση και επομένως επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην περιοχή”, υπογραμμίζει η ίδια.

Η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Βόλου σκοπεύει να αξιοποιήσει πλήρως τα εργαλεία που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες και κυρίως το διαδίκτυο, προκειμένου να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα στο έργο της. Ομάδα υπηρεσιακών στελεχών και παραγόντων εργάζεται ήδη προς αυτή την κατεύθυνση, με τη βοήθεια της Διεύθυνσης Προγραμματισμού του Δήμου και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, υπό την εποπτεία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Βόλου κ. Ηλ. Χούστη.

“Η προβολή της τουριστικής ταυτότητας της πόλης μας, δεν είναι μόνο υπόθεση του Δήμου, της Επιτροπής Τουρισμού ή των φορέων και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο τομέα. Είναι θέμα συνεργασίας πολλών φορέων και υπηρεσιών, αλλά και όλων των πολιτών, οι οποίοι θα πρέπει να στηρίξουν τις προσπάθειες για έξοδο της περιοχής από την κρίση με “όχημα” τον τουρισμό”, υπογραμμίζει η κ. Μπαρτζιώκα και προσθέτει ότι πολύ σύντομα θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη συνάντηση με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων και επαγγελματιών του τουρισμού, οι οποίοι θα κληθούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την ανάδειξη της περιοχής μέσα από συγκεκριμένες δραστηριότητες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ