Η κυβέρνηση δηλώνει πως οι κηδείες των δυο φοιτητών θα γίνουν δημοσία δαπάνη. Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ στον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη.Εντός των επόμενων 24ωρων θα μεταφερθούν στην Κύπρο οι σωροί των δύο Κύπριων φοιτητών που έχασαν τη ζωή τους στην μοιραία σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών το βράδυ της Τρίτης στα Τέμπη. Μετά την ταυτοποίηση της σωρού του 23χρονου φοιτητή Κυπριανού Παπαϊωάννου την Πέμπτη, χθες το πρωί, ταυτοποιήθηκε η σωρός της 24χρονης Αναστασιάς Αδαμίδου σκορπώντας θλίψη και οργή σε ολόκληρη την Κύπρο. Σε μια Κύπρο που βρίσκεται από χθες, και μέχρι την κηδεία των αδικοχαμένων φοιτητών, σε εθνικό πένθος με απόφαση του Προέδρου της χώρας Νίκου Χριστοδουλίδη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυπριακής Προεδρίας, με οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, το κόστος μεταφοράς των σορών των δύο φοιτητών, αλλά και της επιστροφής των μελών των οικογενειών της στην Κύπρο θα καλυφθεί από το κράτος ενώ οι κηδείες θα τελεστούν δημοσία δαπάνη.

Συλλυπητήρια Τατάρ σε Χριστοδουλίδη

Ο Κύπριος Πρόεδρος έχει επικοινωνήσει ήδη με τις οικογένειες των δύο φοιτητών και τους μετέφερε τη συμπαράσταση της Πολιτείας και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια.

Μετά την ταυτοποίηση των σωρών των δύο Κύπριων φοιτητών, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη εκφράζοντας του την θλίψη της τουρκοκυπριακής κοινότητας για την τραγωδία στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης ο Κύπριος Πρόεδρος ευχαρίστησε τον κ. Τατάρ επαναλαμβάνοντας και την δική του οδύνη για τον χαμό 49 Τουρκοκυπρίων στον φονικό σεισμό στην Τουρκία.

Λουκιανός Λυρίτσας, Λευκωσία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ