Ρεπορτάζ: Νίκος   Σουτόπουλος

Φωτογραφία: Αγγελική Μικάλλου-Jourdan & Φωτ. Αρχείο ΑΠΟΕΛ

ΛΥΩΝ: Στις 14 Φεβρουαρίου 2012 ο ΑΠΟΕΛ αντιμετώπισε την ομάδα της  Λυών Γαλλίας στο στάδιο του «Ζερλάν» και στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων για τη φάση των ”16” του Τσάμπιονς Λιγκ όπου η Λυών επεκράτησε του ΑΠΟΕΛ με 1-0 και με τέρμα που πέτυχε ο Alexandre Lacazette στο 58΄.

Ο αγώνας υπήρξε σκληρός και ο ΑΠΟΕΛ κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια απέναντι σε μια παραδοσιακή δύναμη του Ευρωπαικού ποδοσφαίρου. Θα έχει όμως την ευκαιρία να διεκδικήσει το καλύτερο στον επαναληπτικό που θα διεξαχθεί στις 7 Μαρτίου στο Στάδιο ΓΣΠ.

«Είναι ένα καλό αποτέλεσμα για την Λυών, όμως σίγουρα εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε καλύτερο παιχνίδι για να ανατρέψουμε το σκορ. Οι ποδοσφαιριστές μου είχαν διάθεση και έδωσαν το μάξιμουμ, όμως πιστεύω ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Η Λυών είναι καλή ομάδα, σήμερα ήταν καλύτερη και πήρε τη νίκη. Στο ποδόσφαιρο όμως τα πάντα μπορούν να συμβούν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα.

Οι Λυωνέζοι  ήξεραν ότι είχαν να αντιμετωπίσουν ένα « δύσκολο αντίπαλο » και όπως δήλωσε ο προπονητής τους Remi Lagarde : «εάν ο OL έχει περισσότερη πείρα στο πρωτάθλημα της Λίγκας, ο ΑΠΟΕΛ έχει παίκτες με μεγαλύτερη πείρα από τους δικούς μου. Το μυστικό της επιτυχίας τους έγκειται στο ότι η Kυπριακή ομάδα κράτησε τους παίκτες της, δεκαπέντε από αυτούς ήταν ήδη παρόντες και την προηγούμενη σεζόν, αλλά και η σκληρή δουλειά του προπονητή τους Ιβάν Γιοβάνοβιτς».

Τον αγώνα παρακολούθησαν 32.010 φίλαθλοι εκ των οποίων 5.000 Κύπριοι που έφτασαν με τα 11 ναυλωμένα αεροπλάνα από την Κύπρο και από άλλες χώρες της Ευρώπης και δημιούργησαν μια εκπληκτικά όμορφη και ενθουσιώδη ατμόσφαιρα στην εξέδρα με τυμπανοκρουσίες και συνθήματα που ενίσχυσαν ψυχολογικά την αγαπημένη ομάδα τους.  Έτσι για μερικές μέρες η παγωμένη και γκρίζα Λυών γνώρισε μια ζεστή και χαρούμενη ατμόσφαιρα ανάμεικτη από τα τραγούδια και τα φωτεινά γαλαζοκίτρινα χρώματα των Κυπρίων  υποστηρικτών του ΑΠΟΕΛ. Πρόκειται για ένα πρωτοφανές γεγονός στην ιστορία του Κυπριακού ποδοσφαίρου.  Ο τοπικός τύπος έγραφε χαρακτηριστικά : « κυπριακό κύμα ξέσπασε πάνω στην Λυών ». Πράγματι  το κυπριακό πλήθος είχε κατακλύσει τους κεντρικούς δρόμους και πλατείες της πόλης πριν από τον αγώνα και επικρατούσε μία σύγχιση, με τους Λυωνέζους να αναρωτιούνται τι συμβαίνει.

Τον αγώνα παρακολούθησε και μικρή ομάδα Κυπρίων που διαμένουν μόνιμα στη Λυών, ανάμεσα τους και η ομογενής Ελληνο-Κύπρια συνεργάτιδά μας Αγγελική Μικάλλου-Jourdan που έζησε από κοντά τον παλμό του παιχνιδιού και συνάντησε τα στελέχη της ομάδας : Φοίβο Ερωτοκρίτου, Φ. Παπαδόπουλο και Μάριο Γεωργίου. Όλοι τους περιμένουν με αγωνία και ελπίδες τον επαναληπτικό αγώνα του ΑΠΟΕΛ στη Λευκωσία, για να διεκδικήσει αποφασιστικά η αγαπημένη τους ομάδα την πρόκριση  στην επόμενη φάση του ευρωπαϊκού ποδοσφαιρικού θεσμού.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ