Πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του νέου αιρετού περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού και όλα δείχνουν πως είναι αποφασισμένος να κάνει πράξη τα όσα προεκλογικά δεσμεύτηκε.

Με τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», Διαμαντή Γκίκα συναντήθηκε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός την πρώτη μόλις μέρα αναλήψεως των καθηκόντων του. Η συνάντηση κράτησε πάνω από μια ώρα σε ένθερμο κλίμα και με έντονη τη διάθεση συνεργασίας και από τις δύο πλευρές. Τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δύο άνδρες ήταν στο 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα τον Αύγουστο του 2010, όπου ο κ. Αγοραστός πρότεινε τη δημιουργία του τομέα αποδήμων, πρόταση που χαροποίησε ιδιαίτερα τους ομογενείς.

Ο κ. Γκίκας αφού συνεχάρη και ευχήθηκε στον περιφερειάρχη κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, του πρότεινε μια σειρά θεμάτων που αφορούσαν τόσο αιτήματα των Θεσσαλών της διασποράς όσο και τους τρόπους που εκείνοι θα μπορούσαν να συνδράμουν στην τόνωση της Θεσσαλίας σε αναπτυξιακό και επενδυτικό επίπεδο. «Είναι ώρα για έργα και όχι εντυπωσιασμούς», δήλωσε ο κ. Αγοραστός. «Η κατάσταση της χώρας μας το επιτάσσει να δουλέψουμε όλοι μαζί για την ευημερία. Η περιφέρεια είναι ανοικτή σε κάθε πρόταση συνεργασίας που έχει στόχο την ανάπτυξη και της προώθησης της Θεσσαλίας σε όλους τους τομείς.»

Ο κ. Γκίκας από τη πλευρά του δήλωσε: «Ο Έλληνας της Διασποράς όσο μακριά κι αν είναι δεν ξεχνά την πατρίδα του. Είμαστε πάντα πρόθυμοι να μεταφέρουμε τόσο την τεχνογνωσία μας και τις ιδέες, ώστε η χώρα μας να βγει από το αδιέξοδο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ