Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν ποσοστό περίπου 35% στον Νίκο Αναστασιάδη. Όλα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά για το ποιος θα κόψει δεύτερος το νήμα και θα αντιμετωπίσει την ερχόμενη Κυριακή τον κύπριο πρόεδρο.Σε μια ηλιόλουστη μέρα, ιδανική για τη διαδικασία των εκλογών, οι Κύπριοι προσέρχονται από το πρωί στις κάλπες για την ανάδειξη του όγδοου κατά σειρά προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η ψηφοφορία εξελίσσεται πολύ ομαλά και οι ενδείξεις παρουσιάζουν την προοπτική περιορισμένης, σχετικά, αποχής από τις εκλογές.

Μεγάλο ζητούμενο της ημέρας είναι το ποιος υποψήφιος θα αναμετρηθεί με τον νυν πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στο δεύτερο γύρο των εκλογών, την ερχόμενη Κυριακή. Δύο είναι αυτοί που ξεχώρισαν, με βάση τις δημοσκοπήσεις. Ο Σταύρος Μαλάς, ο οποίος υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ και ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος υποστηρίζεται από το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ, τους Οικολόγους και την Αλληλεγγύη. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο κ. Μαλάς εμφανιζόταν να προηγείται, σε ποσοστά όμως που εμπίπτουν στο στατιστικό λάθος. Ως εκ τούτου η μεγάλη αγωνία εστιάζεται στο ποιος από τους δύο τελικά θα κόψει το νήμα του πρώτου γύρου.

Στις 8μμ. τα τελικά αποτελέσματα

Συνολικά τις εκλογές διεκδικούν εννέα υποψήφιοι, η μεγάλη μάχη όμως ουσιαστικά αφορά τους κύριους Αναστασιάδη, Μαλά και Παπαδόπουλο. Επικρατέστερος για εκλογή είναι ο κ. Αναστασιάδης, όλοι όμως οι εκλογολόγοι υποδεικνύουν ότι ο δεύτερος γύρος των εκλογών είναι μια νέα αναμέτρηση και θα εξαρτηθούν πολύ από τις δυναμικές που θα αναπτυχθούν. Άλλωστε, όποιος σήμερα δεν καταφέρει να περάσει στο δεύτερο γύρο θα πρέπει να επιλέξει ένα εκ των δύο υποψηφίων για να υποστηρίξει την ερχόμενη Κυριακή.

Τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα θα δούμε έντονες ζυμώσεις μέσα στα κόμματα και επαφές μεταξύ τους για να συγκροτηθούν οι συνεργασίες του δεύτερου γύρου. Για την ώρα, αναμένουμε να δούμε το δίδυμο που θα ξεχωρίσει σήμερα. Εκτιμάται ότι μέχρι τις 8 το βράδυ θα γίνουν γνωστά τα τελικά αποτελέσματα.

Γιώργος Κασκάνης, Λευκωσία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ