Το ταξιδιωτικό πούλμαν συγκρούσθηκε με φορτηγό με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά και να καεί ολοσχερώς. Η αστυνομία επιβεβαιώνει το θάνατο πολλών επιβατών, δεν προσδιορίζει ακόμη ακριβή αριθμό. Γίνεται λόγος για 18 νεκρούς.Το ταξιδιωτικό πούλμαν ξεκίνησε νωρίς το πρωί τη διαδρομή του και στον αυτοκινητόδρομο Α9, στην περιοχή Μίνχμπεργκ της Βαυαρίας, ενώ βρισκόταν παγιδευμένο σε μποτιλιάρισμα προσέκρουσε σε ένα ημιρυμουλκούμενο όχημα με αποτέλεσμα να τυλιχτεί στις φλόγες και να καεί ολοσχερώς. Στο πούλμαν επέβαιναν 46 επιβάτες, όλοι ενήλικες και μεγάλης ηλικίας καθώς και 2 οδηγοί.

Πολλοί νεκροί, πιθανότατα 18 άνθρωποι

Σύμφωνα με την αστυνομία 30 άτομα έχουν τραυματιστεί, ενώ 18 έχουν καταγραφεί ως αγνοούμενοι. «Είμαστε ρεαλιστές και στο τέλος της ημέρας θα θρηνήσουμε πολλούς νεκρούς» ανέφερε ο Γίργκεν Στάντερ, εκπρόσωπος της αστυνομίας στον τηλεοπτικό σταθμό n-tv. «Υπάρχει ακόμη ίχνος ελπίδας να βρεθούν επιζώντες μεταξύ των αγνοούμενων». Η Άνε Φερλάσεν, επίσης εκπρόσωπος της αστυνομίας, δεν απέκλεισε μέσα στον πανικό τους ορισμένοι επιβάτες να έτρεξαν μακριά από το πούλμαν για να διασωθούν. Παρόλα αυτά, πληροφορίες για κάτι τέτοιο, δεν έχουν φτάσει στην αστυνομία μέχρι και πριν λίγο, ενώ η εκδοχή των 18 νεκρών μετατρέπεται πλέον σε βεβαιότητα, σύμφωνα με τελευταία ανακοίνωση της αστυνομίας, χωρίς όμως να γίνεται αναφορά σε ακριβή αριθμό των νεκρών. Το έργο εξακρίβωσης των απανθρακομένων μέσα στο πούλμαν έχουν αναλάβει ειδικοί από την εγκληματολογική και ιατροδικαστική υπηρεσία.

Με το δυστύχημα ξεκίνησε και πριν λίγο το κυβερνητικό μπρίφινγκ της Δευτέρας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ εξέφρασε την οδύνη της γερμανικής κυβέρνησης για το τραγικό δυστύχημα, είπε ότι η σκέψη όλων βρίσκεται στους συγγενείς των θυμάτων και ευχαρίστησε την αστυνομία και τα σωστικά συνεργεία για τη βοήθεια. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών ανέφερε ότι ο υπουργός Αλεξάντερ Ντόμπριντ βρίσκεται καθοδόν προς τον τόπο του δυστύχηματος και ότι προς τα εκεί κατευθύνεται επίσης ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιόαχιμ Χέρμαν.

Ο αυτοκινητόδρομος Α9 στο ύψος του δυστυχήματος έχει αποκλειστεί στο μεταξύ και προς τις δύο κατευθύνσεις. Σωστικά συνεργεία, πυροσβεστική, αστυνομία και ειδικοί δίνουν μάχη με το χρόνο για τη διάσωση των βαριά τραυματισμένων που διακομίζονται με ελικόπτερα των υπηρεσιών διάσωσης στα διπλανά νοσοκομεία.

Dpa, n-tv / Ειρήνη Αναστασοπούλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ