Το ενδιαφέρον των ποδοσφαιρόφιλων στρέφεται στη Γαλλία όπου χθες άρχισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικείου ποδοσφαίρου. Ξεκίνημα για τη διοργανώτρια Γαλλία με μια σαρωτική νίκη επί της Νότιας Κορέας.Τα κορίτσια τα κατάφεραν! Με την έναρξη του Μουντιάλ γυναικείου ποδοσφαίρου στη Γαλλία, οι γυναίκες έδειξαν για ακόμα μια φορά ότι το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι ιστορία επιτυχίας Τέλος λοιπόν στις ειρωνείες και τα αμφιβόλου ποιότητας αστεία. Το γυναικείο ποδόσφαιρο κάνει πλέον πρωτοσέλιδα και έλκει προβολείς, χορηγούς, αλλά και το πλατύ κοινό.

Η Γαλλία διοργανώνει φέτος το παγκόσμιο πρωτάθλημα, η δε χθεσινή πρώτη μέρα στέφθηκε με μια εκπληκτική νίκη των Γαλλίδων 4-0 κατά της ομάδας της Νοτίου Κορέας. Το στάδιο ήταν κατάμεστο με πάνω από 45.000 θεατές που τις αποθέωσαν, στις δε κερκίδες το ματς παρακολούθησε πλήθος προσωπικοτήτων ανάμεσα στις οποίες ο Εμανουέλ και η Μπριζίτ Μακρόν. Ο πρόεδρος μάλιστα παρέμεινε μέχρι το τέλος για να συγχαρεί προσωπικά καθεμία από τις αθλήτριες.

Φόβος και τρόμος η πανίσχυρη ομάδα των ΗΠΑ

Οι σημερινές εφημερίδες περιγράφουν λεπτό προς λεπτό τα σημαντικότερα στιγμιότυπα του χθεσινού αγώνα, με τους σχολιαστές να μιλούν πλέον για κεκτημένα του γυναικείου ποδοσφαίρου. Στις δε τηλεοράσεις έχουμε ήδη μυστικές μάχες για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων μελλοντικών ζωντανών αναμεταδόσεων.

Το Μουντιάλ θα διαρκέσει ένα μήνα έως τις 7 Ιουλίου. Οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν συνολικά σε 9 μεγάλες πόλεις της χώρας. Σύμφωνα με τους αθλητικογράφους 6 είναι τα φαβορί για την κατάκτηση του τρόπαιου: Γερμανία, Αγγλία, Ολλανδία, Ιαπωνία, Γαλλία, και βεβαίως, η ομάδα των ΗΠΑ που προκαλεί δέος στα υπόλοιπα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της φετινής διοργάνωσης.

Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ