Συνάντηση του Δημάρχου Βόλου με τον Πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα.

Τον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη επισκέφθηκε σήμερα ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα κ. Βόλφγκανκ Ντόλτ, συνοδευόμενος από τον Επίτιμο Πρόξενο της Γερμανίας στο Βόλο κ. Γ. Παπαρίζο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι προοπτικές  ανάπτυξης σχέσεων συνεργασίας ανάμεσα στο Βόλο και πόλεις της Γερμανίας, με σκοπό την αξιοποίηση εμπειρίας και τεχνογνωσίας σε διάφορους τομείς, όπως η διαχείριση των στερεών και υγρών αποβλήτων, η ενεργειακή εξοικονόμηση και προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού κ.α.

Ο κ. Σκοτινιώτης αφού παρουσίασε στον Γερμανό Πρέσβη την ταυτότητα και την παραγωγική φυσιογνωμία της μείζονος πόλης του Βόλου, αναφέρθηκε στα σχέδια και τις πρωτοβουλίες του Δήμου για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ευρύτερης περιοχής και την προσέλκυση επενδύσεων. Τόνισε συγκεκριμένα ότι ο Δήμος Βόλου δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα προστασίας και ανάδειξης του περιβάλλοντος, αφού το φυσικό περιβάλλον αποτελεί το ισχυρότερο συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής.

Από την πλευρά του ο κ.Ντόλτ εκδήλωσε ενδιαφέρον να συνδράμει στην αναζήτηση γερμανικής πόλης, η οποία θα διαθέτει τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά και ενδιαφέροντα με το Βόλο, ώστε να αναπτυχθεί συνεργασία για την ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Στο σημείο αυτό ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Δ.Δερβένης, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση, επισήμανε ότι ο Δήμος Βόλου έχει συνεργαστεί κατά καιρούς με πόλεις της Γερμανίας στο πλαίσιο υλοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, όπως για παράδειγμα με το Ουλμ για θέματα αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού.

Οι δυο πλευρές εξέφρασαν τη βούληση για συνέχιση της συνεργασίας σε θέματα αναπτυξιακού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ