Stuttgart

Γράφει ο Γιάννης Δελόγλου

Στουτγάρδη. Στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Στουτγάρδης, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λεύκης κ.κ. Ευμένιου, τελέστηκε αρχιερατική λειτουργία, όπου προσευχήθηκε ο ελληνισμός, ζητώντας τη χάρη και τη δωρεά των πρωτοκορυφαίων Αποστόλων.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία παραβρέθηκε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Στουτγάρδη Δημήτριος Ξενιτέλλης, αντιπροσωπεία της Ευαγγελικής εκκλησίας και εκτός των ιερέων του Ιερού Ναού Βασιλείου Μελεκίδη, πρωτοπρεσβυτέρου τού Οικουμενικού Θρόνου και του Βασιλείου Παπαγεωργίου, πρεσβυτέρου, ο πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Νεονάκης της ενορίας Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Esslingen, ο πρωτοπρεσβύτερος Ζαχαρίας Μπατζακάκης της ενορίας Αναλήψεως του Σωτήρος Στουτγάρδης, ο πρωτοπρεσβύτερος Χρήστος Νούλας της ενορίας Μεθοδίου και Κυρίλλου Kirchheim – Teck, ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μακρής της ενορίας Ιακώβου του Αδελφοθέου Muhlacker, ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Τσουλουλής της Ενορίας Αγίου Αθανασίου Bietigheim, ο πρεσβύτερος Αναστάσιος Ζερτελίδης της ενορίας Κωνσταντίνου και Ελένης Waiblingen και ο πρεσβύτερος Λάζαρος Καγκελίδης της ενορίας Αναστάσεως του Κυρίου Sindelfingen.

Ο Άγιος Λεύκης στο θείο κήρυγμά του, εντοπίζοντας κάποιες αδυναμίες συμπατριωτών μας που οδηγούν στην αμαρτία, κάλεσε τους πιστούς σε εγρήγορση για να βοηθήσουν όλοι έτσι ώστε να σωθούν αυτοί που έχουν την ανάγκη.

Ευχαρίστησε τους ιερείς της Ευαγγελικής εκκλησίας για την συνεργασία των δύο εκκλησιών, καθώς επίσης και τον Γεν. Πρόξενο, επισημαίνοντας μάλιστα τις ανησυχίες που υπάρχουν σχετικά με το σχολικό πρόβλημα.

Ο Έλληνας διπλωμάτης αναφέρθηκε στους προβληματισμούς που όντως υπάρχουν, διαβεβαίωσε όμως ότι τουλάχιστον και για τον επόμενο χρόνο, δεν θα υπάρξουν σοβαρές μεταβολές.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο ιερός κλήρος, η χορωδία των ιεροψαλτών, με επικεφαλής τον πρωτοψάλτη γιατρό Δρ Χρύσανθο Παγγίδη, ο Γεν. Πρόξενος με τους συνεργάτες του και το χριστεπώνυμο πλήρωμα, απέδωσαν τιμές στα παραδοσιακά συγκροτήματα Ποντίων, Θρακών και Ηπειρωτών που χόρεψαν χορούς της Ελλάδος.

Κλήρος και πιστοί έμειναν μέχρι τις βραδινές ώρες πανηγυρίζοντες μετά την ευλογία και την χάρη των Αγίων και πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ