Η αστυνομία της Κωνσταντίας δεν βλέπει, μέχρι στιγμής, κίνητρα τρομοκρατίας στην επίθεση που έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής σε ντισκοτέκ της πόλης. Τοπικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για πιθανά “προσωπικά κίνητρα” του δράστη.Στις τέσσερις και μισή το πρωί της Κυριακής σήμανε συναγερμός για την αστυνομία στην πόλη της Κωνσταντίας, στη νότια Γερμανία. Ένας άνδρας είχε εισβάλει σε ντισκοτέκ γεμάτη κόσμο και άνοιξε πυρ, με αποτέλεσμα να σκοτώσει έναν από τους θαμώνες και να τραυματίσει άλλους τρεις. Στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει καταδιωκόμενος. Κινητοποιήθηκαν άμεσα ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, καθώς και ένα ελικόπτερο. Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς, οι οποίοι τραυμάτισαν θανάσιμα τον δράστη. Από τα πυρά τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός, ο οποίος πάντως νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο δράστης ήταν ηλικίας 34 ετών, με καταγωγή από το Ιράκ. Μέχρι στιγμής οι αρχές δεν συνδέουν το περιστατικό με τρομοκρατική ενέργεια και θεωρούν ότι πρόκειται για "μεμονωμένο" δράστη. Την εκτίμηση αυτή επανέλαβε το μεσημέρι ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας Φριτς Μπέτσικοφερ στο γερμανικό δίκτυο N-TV. Διευκρίνισε πάντως, ότι για περισσότερες λεπτομέρειες, οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να περιμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας σε συνέντευξη τύπου αργά το απόγευμα της Κυριακής.

Γνωστός στις αρχές ο δράστης

Ο 34χρονος δεν ήταν πρόσφυγας ή αιτών άσυλο. Διέμενε επί 15 χρόνια στην πόλη, ενώ είχε απασχολήσει και παλαιότερα τις αρχές για διάφορα μικροαδικήματα. Τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για ενδεχόμενα "προσωπικά κίνητρα" του δράστη ενώ το δίκτυο N-TV μεταδίδει, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, ότι είχε προηγηθεί κάποια "αντιδικία στο προσωπικό περιβάλλον του" πριν από την επίθεση του στη ντισκοτέκ της Κωνσταντίας.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο τοπικό κανάλι SWR ότι ο 34χρονος είχε εισβάλει οπλισμένος και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, με αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να τρέχουν πανικόβλητοι, προσπαθώντας να διαφύγουν ή να αναζητήσουν καταφύγιο στο εσωτερικό του κτιρίου. Η ντισκοτέκ βρίσκεται έξω από την πόλη, στη βιομηχανική ζώνη της Κωνσταντίας και, ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο, συγκεντρώνει πολύ κόσμο από την Ελβετία που ταξιδεύει συχνά στη γειτονική Γερμανία για αγορές και διασκέδαση.

DPA, N-TV, Γιάννης Παπαδημητρίου

.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ