«Θέλω να καταστήσω απολύτως σαφές ότι η κυβέρνηση αυτή δεν έχει οιανδήποτε αρμοδιότητα για τη μεταβολή του ισχύοντος νομοθετικού καθεστώτος. Συνεπώς, ό,τι ισχύει πρέπει και να εφαρμόζεται». Αυτά υπογράμισε ο Πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος σε ερώτηση δημοσιογράφου αν παγώνουν οι νόμοι με αφορμή τη μετενέργεια. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, υπογράμμισε τα εξής:

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Κύριε Πρόεδρε, θα θέλαμε να μας πείτε δυο λόγια για την αυριανή άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Είστε αισιόδοξος;

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν είμαι ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος. Ήταν πάρα πολύ θετικό ότι χθες από όλα τα κόμματα μου υπεβλήθησαν συγκεκριμένες προτάσεις. Θα κάνουμε σήμερα το απόγευμα μια συνθετική εργασία και ευχαριστώ πράγματι όλους όσοι θα παραστούν και θα παρουσιάσουμε, πιστεύω, συνθετικές θέσεις αύριο στην άτυπη αυτή ευρωπαϊκή Σύνοδο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Κύριε Πρόεδρε, σχετικά με τη συνάντηση που είχατε με τον Υπουργό Εργασίας κ. Ρουπακιώτη, θα ήθελα να μας πείτε αν παγώνουν οι νόμοι με αφορμή τη μετενέργεια.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Θέλω να καταστήσω απολύτως σαφές ότι η κυβέρνηση αυτή δεν έχει οιανδήποτε αρμοδιότητα για τη μεταβολή του ισχύοντος νομοθετικού καθεστώτος. Συνεπώς, ό,τι ισχύει πρέπει και να εφαρμόζεται. Τώρα είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα εάν στο πλαίσιο της κοινωνικής ειρήνης, της κοινωνικής καταλαγής, οι κοινωνικοί εταίροι μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους ώστε να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να βρουν λύσεις οι οποίες δεν θα δυναμιτίζουν το κλίμα στην τόσο δύσκολη περίοδο που ζούμε. Κάνω έκκληση, λοιπόν, στους κοινωνικούς εταίρους να μπορέσουν να συνεννοηθούν διότι η κυβέρνηση αυτή αποκλειστικό σκοπό έχει να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές.

Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ