201012011

Γιάννης ΔελόγλουΓράφει ο Γιάννης Δελόγλου.

ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ. Ελπιδοφόρα μηνύματα μάς στέλνουν οι νεολαίοι μας στη Γερμανία και μας διαβεβαιώνουν ότι θα γίνουν οι άξιοι και οι καλύτεροι συνεχιστές των γονέων τους στις εκπολιτιστικές και εθνικοτοπικές εστίες που δημιουργήθηκαν από μία χούφτα ξενιτεμένων της πρώτης γενιάς των μετοίκων στη Γερμανία. Τα έργα, η προσφορά, οι δραστηριότητές τους, η συμμετοχή, η συνοχή, η ομόνοια και η ενότητα που έχουν είναι αποδείξεις που δεν χρειάζονται αμφισβήτηση.

Πρωτοπόρα η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Ποντιακής Εστίας Στουτγάρδης με ένα πολυσύνθετο και πολυάριθμο δυναμικό έχει απλώσει τις δραστηριότητές της και πέρα από τα κάθε είδους καθήκοντά της στον σύλλογο. Έτσι παρατηρούμε την ανάπτυξη ενός μεγάλου επικοινωνιακού σχεδίου που συνενώνει τους νεολαίους και άλλων εθνικοτοπικών συλλόγων της γερμανικής Μεγαλουπόλεως όπου ζουν και εργάζονται περισσότεροι από 17.000 Έλληνες. Πέρα και εκτός της άψογης συνεργασίας με τις συγκροτημένες Σ.Ε. των άλλων Ποντιακών Συλλόγων οι νέοι της Ποντιακής Εστίας έχουν αναπτύξει πλούσια κοινωνική δραστηριότητα με αξιόλογη προσφορά σε ασθενείς και αναξιοπαθούντες. Εκτός αυτού μέσα στις ομάδες εργασίας τους καλλιεργούν το Πατριωτικό Φρόνημα με διηγήσεις και αναφορές στον Πόντο, έχουν σεμινάρια μάθησης ποντιακών οργάνων, μαγειρικής και ιστορίας.

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 25 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου η Σ.Ε. της Νεολαίας διοργάνωσε μεγάλη εκδήλωση στην αίθουσα Lindenbach Stuttgart-Weilimdorf όπου ο πρόεδρος του συλλόγου, Δημήτριος Οξυζίδης, εξήρε το έργο και την πλούσια προσφορά της νεολαίας σε όλους τους τομείς. Τόνισε με έμφαση ότι η περηφάνια ανήκει σε όλους τους Έλληνες γιατί ό,τι κάνουν αυτά τα παιδιά, που είναι όλων μας, το κάνουν για όλους. Έτσι εκτός από το Δ.Σ. του συλλόγου και τις βεντάλιες των χορευτών είδαμε στο πάλκο και ένα μπουκέτο νεαρών καλλιτεχνών. Βασίλης Τοπαλίδης και Δημήτρης Λαζαρίδης στο τραγούδι, Παναγιώτης Γεωργιάδης, Χρήστος Λαμπριανίδης, Κυριάκος Οξυζίδης, Κώστας Κατερτζίδης και Παύλος Ιντζές λύρα και νταούλι. Βλέποντας λοιπόν μέσα στους κόλπους των συλλόγων να συντηρούνται μικρές σπίθες που οδεύουν στην δημιουργία του αύριο, νιώθεις και δέος και υπερηφάνεια. Γιατί αυτές οι σπίθες θα γίνουν η φλόγα των αυριανών παραγόντων των συλλόγων. Θα είναι η συνέχεια των δικών τους, η διάδοχη κατάσταση στην διαδρομή της διοικητικής λαμπαδηφορίας.

Εκ μέρους του Δ.Σ. ο πρόεδρος του συλλόγου κάνοντας αναφορά για την πρωτοβουλία στην ίδρυση του συλλόγου στον πρώτο πρόεδρο Παύλο Σαρόγλου, τόνισε ότι παρά τις δυσκολίες, για να συγκεντρώσει τον ανάλογο αριθμό μελών του προσωρινού συμβουλίου το ξεπέρασε βάζοντας και τη γυναίκα του, για να πραγματοποιηθεί το όνειρό του. Έτσι τίμησε τους ιδρυτές του συλλόγου Παύλο και Ελισάβετ Σαρόγλου, Χρήστο και Σταύρο Πασχαλίδη και τον χοροδιδάσκαλο Αναστάσιο Συμεωνίδη. Στη συνέχεια κάνοντας εκτεταμένη αναφορά για το έργο, την προσφορά και την προβολή των δραστηριοτήτων των Συλλόγων αλλά και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης της οποίας είμαστε τακτικό μέλος, του δημοσιογράφου που όλοι μας τον αποκαλούμε, ο δικός μας Γιάννης, τιμούμε τον ακούραστο της πένας Γιάννη Δελόγλου και τον ευχαριστούμε για ό,τι κάνει για όλους μας.

Ο Γιάννης Δελόγλου αφού ευχαρίστησε το Δ.Σ. για τη διάκριση τόνισε μεταξύ άλλων, όταν κάποιοι θέλησαν να ενσωματώσουν αυτή την νεολαία στη γερμανική κοινωνία και να ισοπεδώσουν την εθνική τους συνείδηση και ταυτότητα ασφαλώς ήταν αδιάβαστοι και βαθιά νυχτωμένοι για τη λεβεντιά, τη ζωντάνια και το φρόνημα αυτών των παιδιών, που γεννήθηκαν Ελληνόπουλα και είναι υπερήφανα γι’ αυτό.

Μέσα σ’ αυτή την δροσερή ατμόσφαιρα με αυτά τα υπέροχα νιάτα βρίσκεσαι πραγματικά σε επίγειο παράδεισο. Εκεί βρέθηκε ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδίας Ηλίας Μαυρίδης, το επίλεκτο μέλος της ΟΣΕΠΕ Αμανάτης Ταγκαλίδης και αρκετοί εκπρόσωποι διαφόρων συλλόγων σε μία όμορφη, υπέροχη, θαυμάσια και δροσερή εικόνα πολύ ενθαρρυντική για την πορεία του Ελληνισμού στη Στουτγάρδη.

Φωτό: Η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Ποντιακής Εστίας, η δυναμική ομάδα του Συλλόγου με τη γνωστή δημοσιογράφο της ΕΡΤ Χρύσα Σάμου (δεξιά).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ