Ιωάννινα, 02.08.2010. Σημαντικά και χρήσιμα ήταν τα συμπεράσματα του Α’ Παγκοσμίου Συνεδρίου Νεολαίας Ηπειρωτών Εξωτερικού, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Συνεδριακό Κέντρο «Κάρολος Παπούλιας», στην Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού Χρυσόστομος Δήμου, βασικός σκοπός είναι οι Ηπειρώτες νέοι του εξωτερικού να γνωρίσουν τον ιδιαίτερο πολιτισμό τής Ηπείρου, αλλά και να ενταχθούν στις Ομοσπονδίες του εξωτερικού.

Ο πρύτανης τού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ιωάννης Γεροθανάσης σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «κατά τη διάρκεια τής θητείας μας ως Πρυτανική Αρχή οργανώσαμε ένα πρόγραμμα για τη στήριξη και διάδοση της ελληνικής γλώσσας στους νέους Ηπειρώτες τού εξωτερικού, την επανασύνδεσή τους με τον τόπο τους, τη γνωριμία τους με την τοπική παράδοση και την ενδυνάμωση της Ηπειρωτικής καταγωγής τους».

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος Χειμάρρας Βασίλης Μπολάνος, ο πρόεδρος τής Νεολαίας Βορειοηπειρωτών κ.ά.

Κεντρική εισηγήτρια ήταν η καθηγήτρια Πολυξένη Παγγέ, Κοσμήτορας τής Σχολής Επιστημών Αγωγής, η οποία αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα που απασχολούν τους νέους και κυρίως τους μετανάστες.

Για το δίκτυο Νεολαίας τού Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, μίλησε ο Κώστας Συμεωνίδης. Ακόμη, εξετάστηκαν οι τρόποι λειτουργίας της Επιτροπής Νεολαίας, καθώς και η δημιουργία δικτύου Νεολαίας Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε το βράδυ με την τελετή εγκαινίων τής Ζαππείου Φοιτητικής Εστίας, και τη λήξη του προγράμματος Ελληνικής Γλώσσας.

Πηγή: Πρωινός Λόγος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ