Προτάσεις εξόδου από αυτήν.

Με μεγάλη προσέλευση  και συμμετοχή πολιτών από τη Ξάνθη αλλά και από άλλες περιοχές της Θράκης καθώς και της ανατολικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Πτυχές και αιτίες της σύγχρονης κρίσης. Προτάσεις εξόδου από αυτήν», του σωματείου «Ενωμένη Ρωμηοσύνη», στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Η ημερίδα  και είχε σκοπό  να έρθουν σε επαφή οι πολίτες της Ξάνθης και της Θράκης με το Σωματείο, αλλά και για να γίνει  ψηλάφηση  της κρίσης και των αιτιών   της,  ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς του π. Σωφρόνιου από την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και του διευθυντή του Ιδρύματος Σ. Ουτατζή, οι οποίοι αφού καλωσόρισαν τους παρευρισκόμενους, ευχήθηκαν ευόδωση των προσπαθειών του σωματείου.

Στη συνέχεια ο συντονιστής της ημερίδας Α. Ματζάκος έδωσε το λόγο στον πρώτο ομιλητή π. Γ. Αναγνωστόπουλο, ο οποίος ανέλυσε το ζήτημα της εκκλησίας και της πολιτικής, δίνοντας με πολλά παραδείγματα τη διάσταση ενός σημαντικού αυτού θέματος.

Ο επόμενος ομιλητής Θ. Μαλκίδης αναφέρθηκε στην πολιτική και οικονομική διάσταση της κρίσης αναφέροντας πως η αυτό  που συμβαίνει στην Ελλάδα αποτελεί μία κοινωνική γενοκτονία. Ο Ν. Δαρπέγολας στην ομιλία  του τόνισε τη περίοδο της πνευματικής κατάρρευσης στην εθνικής παρακμής που περνά η ελληνική κοινωνία, τονίζοντας την ανάγκη πνευματικής ανάτασης.

Τελευταίος ομιλητής ήταν ο  Γ. Τσιρόπουλος, οποίος με την εισήγησή του για τη  δυναμική γεωργία, έκανε  πρακτικές αναφορές, επισημαίνοντας  τη σπουδαιότητα του ελληνικού αγροτικού χώρου.

Εκ μέρους της «Ενωμένης Ρωμηοσύνης» μίλησε ο πρόεδρος Θ. Παπαδόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στους σκοπούς του Σωματείου, το οποίο στα λίγα χρόνια δραστηριότητάς του, έχει παρέμβει πολυποίκιλα σε πολλούς τομείς της κοινωνικής ζωής στην Ελλάδα, ενώ έκανε προτάσεις για έξοδο από την κρίση, αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα από την ιστορική διαδρομή του ελληνικού λαού.

Η ημερίδα έκλεισε με δεκάδες ερωτήσεις προς τους εισηγητές και παρεμβάσεις από τους συμμετέχοντες καθώς και με τα συμπεράσματα που συνόψισε ο Ν. Σεργκενλίδης.

Κέντρον Ενότητος και Μελέτης – Προβολής των Αξιών μας
«Ενωμένη Ρωμηοσύνη»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ