paradosi1Στην παράδοση έλαβε μέρος το Προεδρείο της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης.

Την Παρασκευή 24.05.2013 σε μια λιτή τελετή ο δήμαρχος του Ketsch κ. Kappenstein παρέδωσε ένα πυροσβεστικό όχημα δωρεά του Δήμου του στη δημοτική κοινότητα Μαργαριτίου του Δήμου Ηγουμενίτσας. Στην τελετή παράδοσης ο κ. Kappenstein δήλωσε ότι η δωρεά γίνεται κατόπιν απόφασης του δημοτικού συμβουλίου μετά από πρόταση του συμπατριώτη μας εστιάτορα κ. Μιχάλη Χριστοδούλου. Κατά την παράδοση ο δήμαρχος, αφού έδωσε ορισμένα γεωγραφικά στοιχεία της Κοινότητας Μαργαριτίου, τόνισε ότι: «Δωρίζουμε το όχημα όχι μόνο για να ενισχύσουμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα κατά τους θερινούς μήνες από τις πυρκαγιές, αλλά και σαν ένα μήνυμα αλληλεγγύης της Γερμανίας προς την Ελλάδα».

Η παράδοση έγινε στοparadosiν προαύλιο χώρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Ketsch και έλαβαν μέρος υπάλληλοι του Δήμου, ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και πυροσβέστες. Από ελληνικής πλευράς έλαβαν μέρος ο αντιδήμαρχος του Δήμου Ηγουμενίτσας κ. Χρήστος Κάτσιος, ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Μαργαριτίου κ. Κώστας Μπόλωσης και οι οδηγοί πυροσβέστες που ήρθαν για το σκοπό αυτό από την Ελλάδα. Από πλευράς της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης παραβρέθηκαν  ο πρόεδρος κ. Σπύρος Κωσταδήμας, ο αντιπρόεδρος κ. Ελευθέριος Δημητρίου, ο γενικός γραμματέας π. Δημήτριος Κατσάνος και το μέλος του Δ.Σ. κ. Δήμητρα Πέτσα, καθώς και μέλη του Δ.Σ. του Ηπειρωτικού Συλλόγου Ludwigshafen με επικεφαλής τον πρόεδρό του κ. Σωτήρη Χήρα. Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλοί ΄Ελληνες και Γερμανοί της περιοχής.
Στη συνέχεια έγινε ο αγιασμός του οχήματος από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Μπασιούδη και τον ιερέα π. Δημήτριο Κατσάνο. Στη δεξίωση που παρέθεσε ο δήμαρχος του Ketsch  ο πρόεδρος της ΠΟΕ κ. Κωσταδήμας τον ευχαρίστησε όχι μόνο για τη δωρεά αυτή αλλά και για όλη τη βοήθεια που προσφέρει καθημερινά στον Ελληνισμό της περιοχής αλλά και τις διευκολύνσεις που πρόσφερε στην Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Ευρώπης και στον Ηπειρωτικό Σύλλογο Ludwigshafen για την διεξαγωγή του Δ΄Ανταμώματος.

Γραφείο Τύπου
Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ