Στην τελική ευθεία του προεκλογικού αγώνα για τις ευρωεκλογές ο υπουργός Εσωτερικών Μ. Σαλβίνι κάνει λόγο για εκλογική αναμέτρηση «ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο, στο παρελθόν και στο μέλλον».Ο Ματέο Σαλβίνι αποφάσισε να ανεβάσει και πάλι τους τόνους και δηλώνει: «Πρέπει να ξέρουν όλοι ότι οι εκλογές αυτές, σε δυο εβδομάδες, θα είναι ένα δημοψήφισμα ανάμεσα στην ζωή και στο θάνατο, ανάμεσα στο παρελθόν και στο μέλλον».

Ο Σαλβίνι πρόσθεσε ότι «η Λέγκα θα πρέπει να αναδειχθεί πρώτο κόμμα σε όλη την Ευρώπη» και για την επίτευξη του στόχου ζήτησε την βοήθεια των ψηφοφόρων. Στην πρόθεση ψήφου το κόμμα του ιταλού υπουργού Εσωτερικών αγγίζει το 31%. Ας σημειωθεί ότι ενόψει ευρωεκλογών από το περασμένο Σάββατο απαγορεύεται στην Ιταλία η δημοσίευση δημοσκοπήσεων.

Τώρα, ο επικεφαλής της Λέγκα τονίζει ότι « οι Ιταλοί θα διαλέξουν ανάμεσα στην Ευρώπη του μέλλοντος, και στο ισλαμικό κράτος» . Επιμένει, δε, ότι οι αφίξεις των μεταναστών, από την αρχή του χρόνου, μειώθηκαν κατά 90% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2018.

Στο επίκεντρο το μέλλον της συγκυβέρνησης

Είναι σαφές ότι θα συνεχίσει να μιλά -με προκλητικούς τόνους- για τους μετανάστες, την αριστερά και την Κομισιόν. Το Σάββατο οργανώνει μεγάλη συγκέντρωση στο Μιλάνο, με την συμμετοχή και του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας. O γνωστός συγγραφέας και δημοσιογράφος Ρομπέρτο Σαβιάνο, όμως, κατηγορεί ανοικτά τον Σαλβίνι ότι ψεύδεται, διότι «στην πραγματικότητα, δεν μειώθηκαν οι θάνατοι των προσφύγων, αλλά με την έλλειψη ανοχής και αλληλεγγύης, εξαλείφθηκαν οι μάρτυρες των ναυαγίων ».

Τα Πέντε Αστέρια, στην φάση αυτή, δεν βοηθούν τον κυβερνητικό τους σύμμαχο της Λέγκα. Της υπενθυμίζουν μάλιστα ότι ο τελευταίος που πραγματοποίησε δημοψήφισμα ήταν ο κεντροαριστερός Ματτέο Ρέντσι. Και ότι τα πράγματα, δεν του πήγαν και τόσο καλά. Στην Ιταλία, πάντως -εκτός από κάποια συνθήματα πολύ γενικού περιεχομένου- , οι αναφορές στην Ευρώπη είναι ελάχιστες. Όλη η πολιτική αντιπαράθεση, αφορά την εσωτερική πολιτική και το μέλλον της κυβέρνησης μετά τις 26 Μαΐου

Αθανασία Συγγελλάκη, Ρώμη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ