Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η Γαλλία μετά τη χθεσινή επίθεση στο Παρίσι που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή τους ένας αστυνομικός. Ο ένοπλος δράστης φαίνεται πως ήταν γνωστός στις υπηρεσίες πληροφοριών της Γαλλίας.Επέλεξαν τον τόπο, τη μυθική λεωφόρο των Ηλύσιων, επέλεξαν τον χρόνο, παραμονές του πρώτου γύρου των εκλογών, επέλεξαν για στόχο τους αστυνομικούς και κατάφεραν να σκοτώσουν αυτήν την φορά.

Οι Γάλλοι θρηνούν τον 37χρονο αστυνομικό που έχασε τη ζωή του ενώ ελπίζουν στη θετική εξέλιξη της υγείας των δύο άλλων τραυματιών. Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο το πρωί και ο πρωθυπουργός προσπάθησε να να φανεί καθησυχαστικός διαβεβαιώνοντας ότι όλα τα απαραίτητα μέτρα έχουν ληφθεί για τα εκλογικά κέντρα την ερχόμενη Κυριακή.

Ματαίωση συγκεντρώσεων

Ο γαλλικός λαός όμως έχει την αίσθηση ωστόσο ότι η απειλή είναι διάχυτη παντού και μπορεί να χτυπήσει ανά πάσα στιγμή με ελάχιστα πλέον μέσα. Και αυτό γιατί οι τζιχαντιστές έχουν διαβρώσει την ψυχή και το πνεύμα ορισμένων που αποτολμούν να σπείρουν το θάνατο στο όνομά τους.

Η λεωφόρος με την Αψίδα του Θριάμβου στο βάθος έμεινε για ώρες αποκλεισμένη από τα αναρίθμητα περιπολικά της αστυνομίας μια ουδόλως θριαμβευτική εικόνα για το Παρίσι.

Την ίδια ώρα στο κρατικό κανάλι, οι έντεκα υποψήφιοι παραχώρησαν συνεντεύξεις ενός τετάρτου πάνω σε θέμα

επιλογής τους.

Όλοι καταδίκασαν την επίθεση και από τους έντεκα οι Φιγιόν Μακρόν και Λεπέν ακύρωσαν το σημερινό τους πρόγραμμα και οργάνωσαν συνεντεύξεις για τα θέματα ασφάλειας, ικανά να κινητοποιήσουν τους αναποφάσιστους που παραμένουν στο 30 %.

Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ