Αλλάζουν και οι πτήσεις τους στην Ελλάδα.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Οι τελευταίες εξελίξεις στις «Κυπριακές Αερογραμμές» (Κ.Α.), οι οποίες αφορούν το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας και οι αποφάσεις για τον τερματισμό της απασχόλησης συγκεκριμένου αριθμού υπαλλήλων του κρατικού κυπριακού αερομεταφορέα, συζητήθηκαν σε έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, παρουσία του Υπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη και του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσου Μητσόπουλου.
Ήδη το Διοικητικό Συμβούλιο των Κ.Α. απέστειλε «επιστολές πλεονασμού» (απόλυσης) σε 203 υπαλλήλους τους, που δεν έδειξαν πρόθεση εθελούσιας αποχώρησης από την Εταιρεία.
Όπως προειδοποίησε  ο Πρόεδρος της Εταιρείας κ. Αντώνης Αντωνίου, εάν δεν ληφθούν τα μέτρα που επιβάλλεται να ληφθούν, οι «Κυπριακές Αερογραμμές» οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε κλείσιμο με τις συνεπαγόμενες επιπτώσεις στον τουρισμό, που αποτελεί τον μόνο κερδοφόρο τομέα στον τόπο, ο οποίος τους τελευταίους μήνες παρουσιάζει ανοδική τάση.
Σε σχέση με την απόφαση του ΔΣ, να αποστείλει επιστολές πλεονασμού σε 203 εργαζόμενους στις Κ.Α., ο κ. Αντωνίου είπε, ότι η απόφαση οφείλεται κυρίως σε οικονομικούς λόγους, “αφού προκύπτουν οικονομικές επιβαρύνσεις της εταιρείας ύψους 100.000 ευρώ την ημέρα, ενώ υπάρχει όρος (από την Κυβέρνηση) για εκταμίευση κονδυλίων για τις Κ.Α. όταν η εταιρεία προχωρήσει στην εφαρμογή του σχεδίου πλεονασμού”.
Η εταιρεία ανακοίνωσε την απόφαση της, να αρχίσει να εφαρμόζει από την 17η Ιουνίου το «σχέδιο πλεονασμού» των υπολοίπων υπαλλήλων, που είχε συμφωνηθεί μεταξύ εταιρείας, Κυβέρνησης και συντεχνιών.
Από τους 490 υπαλλήλους, που είχε συμφωνηθεί  μεταξύ εταιρείας, Κυβέρνησης και συντεχνιών, έμειναν 422 υπάλληλοι, καθώς 68 εργαζόμενοι έχουν φύγει ήδη με την μορφή του πλεονασμού.
Αναπροσαρμόζονται τα δρομολόγια της “Cyprus Airways” στην Ελλάδα
Εξάλλου, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης και σε συνδυασμό με την αδήριτη ανάγκη για εφαρμογή άμεσων μέτρων, που στοχεύουν στην ταχύτερη δυνατή ανάκαμψη τους, οι «Κυπριακές Αερογραμμές» ανακοίνωσαν σημαντικές αναπροσαρμογές στο πτητικό τους έργο στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας αποφάσισε σε συνεδρίασή του, ότι το υφιστάμενο πρόγραμμα πτήσεων της Εταιρείας στα εσωτερικά δρομολόγια της Ελλάδας θα διαφοροποιηθεί από 1ης Ιουλίου 2013 με αναστολή των πτήσεων σε τρία εσωτερικά δρομολόγια και την συνέχιση της εξυπηρέτησης τριών δρομολογίων με αεροσκάφη της Εταιρείας, που θα εδρεύουν στην Κύπρο.
Ειδικότερα το πρόγραμμα αναπροσαρμόζεται ως ακολούθως;
Δρομολόγια Εσωτερικού:
Από την 1η Ιουλίου 2013 αναστέλλεται η λειτουργία των παρακάτω δρομολογίων:
Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα,
Αθήνα – Ηράκλειο – Αθήνα και
Αθήνα – Ρόδος – Αθήνα.
Από την 1η Ιουλίου 2013 τα παρακάτω δρομολόγια θα πραγματοποιούνται ως εξής:
Θεσσαλονίκη – Ηράκλειο – Θεσσαλονίκη, με 6 πτήσεις την εβδομάδα (καθημερινά πλην της Τρίτης).
Θεσσαλονίκη – Ρόδος – Θεσσαλονίκη, με 3 πτήσεις την εβδομάδα (Τετάρτη, Παρασκευή, Κυριακή).
Ηράκλειο – Ρόδος – Ηράκλειο, με 3 πτήσεις την εβδομάδα (Τετάρτη, Παρασκευή, Κυριακή).
Δρομολόγια Εξωτερικού:
Αθήνα – Λάρνακα – Αθήνα, με 3 πτήσεις καθημερινά,
Θεσσαλονίκη – Λάρνακα – Θεσσαλονίκη, με 6 πτήσεις την εβδομάδα (καθημερινά πλην της Τρίτης).
Ηράκλειο – Λάρνακα – Ηράκλειο, με 3 πτήσεις την εβδομάδα (Τετάρτη, Παρασκευή, Κυριακή).
Στην ανακοίνωσή τους οι Κυπριακές Αερογραμμές ευχαριστούν θερμότατα το ταξιδιωτικό κοινό για την έως τώρα σταθερή του υποστήριξη και ζητούν την κατανόησή του, αναμένοντας, ότι η άριστη σχέση,  που έχει δημιουργηθεί, θα συνεχιστεί και με το νέο πρόγραμμα πτήσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ