«Στον ίδιο γενικό τομέα του πολιτισμικού-επιστημονικού χώρου, έχουμε σχεδιάσει τρείς ημερίδες. Μία στην Θεσσαλονίκη, μία στο Σικάγο, και μία στην Αθήνα πάνω στα θέματα της Ελληνο-Ισραηλινής Συμμαχίας. H πρώτη ημερίδα γίνεται στην Θεσσαλονίκη στις 9 Μαρτίου, 2013. Στον επιστημονικό τομέα διοργανώνουμε ένα συνέδριο συνεργασίας στις 10-12 Μαρτίου επίσης στην Θεσσαλονίκη».

Αυτά αναφέρει σήμερα στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΜΗ, ο Tσαρλς Μουρατίδης, ο οποίος είναι Εκτελεστικός Διευθυντής της οργάνωσης CHI Circle for Hellas & Israel / International Friends for Greece-Israel Alliance, γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και ζει στο Σικάγο, ΗΠΑ.  Πιο νωρίς διετέλεσε ως διευθυντής του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) στις ΗΠΑ και επίσης ως εκπρόσωπος επικοινωνίας του ΣΑΕ. Εργάστηκε για 30 περίπου χρόνια ως δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης σε Αμερικανικές εφημερίδες και περιοδικά αφού επέστρεψε από την Ελλάδα όπου υπηρέτησε ως Εφεδρος Ανθυπολοχαγός. Πήρε το πρώτο πτυχίο του στην Αμερικανική Λογοτεχνία και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Σχολή Δημοσιογραφίας Medill του Πανεπιστημίου Northwestern στο Σικάγο που εκτιμάται οτι είναι μεταξύ των πρώτων τριών στις Η.Π.Α.

Πιο αναλυτικά τονίζονται τα παρακάτω:

«Η πρώτη παρουσίαση γίνεται στις 9 Μαρτίου, 2013, στην Θεσσαλονίκη, όπου εστιαζουμε την προσοχή μας σε γεωστρατηγικά θέματα ΕλλάδαςῙσραήλ και τις επιπτώσεις που έχουν για την Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο.

Η παρουσίαση αυτή είναι στα πλαίσια του συνεδρίου με θέματα Αμυνας και Ασφάλειας της οργάνωσης Strategy International της Θεσσαλονίκης που γίνεται στις 8-9 Μαρατίου στο ξενοδοχείο Porto Palace Θεσσαλονίκης. Δύο κορυφαίοι καθηγητές πολιτικών επιστημών από το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο του Ισραήλ,το Bar-Ilan, θα αναπτύξουν τα θέματα συμμαχίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Για πληροφορίες σε αυτό το θέμα, πάτε στο Home Page του website www.chicircle.org και κάντε κλίκ τον τομέα Events.

Για τα θέματα ολοκλήρου του συνεδρίου και για συμμετοχή στο συνέδριο πάτε στην ιστοσελίδα StrategyInternational.org/conference2013 .

Παρουσιαστές είναι O καθηγητής Eytan Gilboa, διευθυντής της Σχολής Σπουδών Επικοινωνίας στο Bar-Ilan, και ο καθηγητής Efraim Inbar, διευθυντής του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών Begin-Sadat.

Ενα άλλο πρόγραμμα του CHI που γίνεται μεταξύ Ισραηλινών και Ελλήνων επιστημονων αποσκοπεί στην μεταφορά τεχνογνωσίας από το Ισραήλ στην Ελλάδα. Τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν έλλειψη πείρας, σύμφωνα με δική τους εκτίμηση, στην μεταφορά προϊόντων Υψηλής Τεχνολογίας από το στάδιο πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά. Αυτή η γεφύρωση πανεπιστημονικής έρευνας με την αγορά είναι ένας τομέας όπου οι Ισραηλινοί έχουν μεγάλη πείρα, μοναδική στον κόσμο. Αποτέλεσμα είναι η δημιουργία 4.000 επιχειρηματικών μονάδων στάρταπς στο Ισραήλ και η δημιουργία 500 νέων μονάδων ετησίως.

Από 10 με 12 Μαρτίου, 2013, οργανώνουμε το Tech Transfer Roundtable 2013, επίσης στην Θεσσαλονίκη, μεταξύ Ισραηλινών και Ελλήνων επιστημόνων. Συμμετοχή σε αυτήν την συνάντηση είναι περιορισμένη στους 25 επιστήμονες που έχουν προσκληθεί προσωπικά. Οι Ισραηλινοί είναι καθηγητές στο κέντρο νανοτεχνολογίας του Bar Ilan. Οι Ελληνες καθηγητές είναι από πανεπιστήμια/κέντρα έρευνας Θεσσαλονίκης, Ἀθηνών, Θράκης, Βόλου και Λάρισσας.

Η συνάντηση των δύο ομάδων έχει ως σκοπούς την δημιουργία ενός Ελληνικού μοντέλου στον προαναφερθέντα τομέα, σύμφωνα με την εμπειρία του Ισραήλ, και την δημιουργία επιστημονικής συνεργασίας μεταξύ Ελλήνων και Ισραήλινών.

Ο κύκλος συνεργασίας θα γίνει ευρύτερος σε προσεχείς συναντήσεις. Για περισσότερες πληροφορίες πάτε στην ιστοσελίδα http://chiTechTranfer.org .

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ