OLYMPUS DIGITAL CAMERAsikago1Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος, ξεκίνησε την τετραήμερη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Παρασκευή 28 Μαρτίου από το Σικάγο. Αρχικά επισκέφθηκε την Ελληνοαμερικανική Ακαδημία, όπου ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε από τους καθηγητές και τους υπεύθυνους του ελληνικού σχολείου για την λειτουργία του, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Συζήτησε με τους μικρούς μαθητές και παρακολούθησε μια μικρή θεατρική παράσταση.
Στη συνέχεια ο κ.Γεροντόπουλος παρέστη στην εκδήλωση έπαρσης της ελληνικής σημαίας που πραγματοποιήθηκε στο Daley Plaza. Εκεί κατέθεσε στεφάνι, παρουσία μάλιστα και αντιπροσωπείας κορυφαίων Ελλήνων Ολυμπιονικών (Ιωάννης Μελισσανίδης, Πηγή Δεβετζή, Κλέλια Πανταζή, Γιούρκας Σεϊταρίδης κ.α) που ταξίδεψαν από την Ελλάδα, καλεσμένοι της ελληνικής κοινότητας του Σικάγο για τις εκδηλώσεις εορτασμού της ιστορικής επετείου του 1821.
Ακολούθησε συνάντηση του Υφυπουργού Εξωτερικών με τον τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σικάγου κ.Ιάκωβο στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως. Τον ευχαρίστησε για το σημαντικό ποιμαντικό έργο που επιτελείται διαχρονικά στην περιοχή από την εκκλησία, ενώ συζήτησαν θέματα που αφορούν την Ορθοδοξία και τον ελληνισμό.
Ο κ.Γεροντόπουλος επισκέφθηκε ακόμα στην περιοχή Greek Town το Ελληνικό Μουσείο, όπου μπορεί κανείς να ενημερωθεί με φωτογραφίες και διάφορα αντικείμενα, για την ιστορική διαδρομή της μετανάστευσης των Ελλήνων στις ΗΠΑ. Ξεναγήθηκε από τις υπεύθυνες και τον ενημέρωσαν για τα εκθέματα, αλλά και τον τρόπο δημιουργίας του συγκεκριμένου μουσείου.
Το απόγευμα ο Υφυπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση στην προξενική κατοικία με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας του Σικάγου. Συζήτησε για αρκετή ώρα με τον καθένα ξεχωριστά, για πολλά από τα θέματα που αφορούν τους συμπατριώτες μας. Άκουσε τις σκέψεις και απόψεις τους, καθώς και τα προβλήματα που υπάρχουν, ενώ τους ενημέρωσε για την κατάσταση που επικραστεί στην Ελλάδα και τα ζητήματα της αρμοδιότητας του που αφορούν τον Απόδημο ελληνισμό.
Το Σάββατο 29 Μαρτίου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, δεύτερο και τελευταίο σταθμό της επίσκεψης του στις ΗΠΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ