Την καθήλωση όλων των αεροσκαφών της Boeing 737 Max 8 και 9 αποφάσισε η εταιρεία. Τα μαύρα κουτιά που βρέθηκαν την επομένη του δυστυχήματος αποστέλλονται στη Γαλλία μετά την άρνηση της Γερμανίας.Με την πρωινή πτήση Άντισσα Μπέμπα –Παρίσι της Ethiopian Airlines έφθασε στο αεροδρόμιο του Roissy-Charles de Gaulle, η αποστολή της Αιθιοπίας που μετέφερε στο Παρίσι τα δύο μαύρα κουτιά του Boeing 737 Max. Η αποστολή αποτελείτο από Αιθίοπες ερευνητές και έναν πιλότο της εταιρείας.

Το γαλλικό Γραφείο Ερευνών και Ανάλυσης για την ασφάλεια της πολιτικής αεροπορίας, γνωστό ως «BEA » που είναι εγκαταστημένο στο πρώην αεροδρόμιο του Μπουρζέ έξω από το Παρίσι, επελέγη τελικά για την ανάλυση των δύο μαύρων κουτιών που στην πραγματικότητα είναι πορτοκαλί.

Η Αιθιοπία επέλεξε την Ευρώπη

Και αυτό παρά την επιμονή των Aμερικανών εμπειρογνωμόνων που βρίσκονταν στην Άντισσα Μπέμπα και πρότειναν να βοηθήσουν τους ομολόγους τους Αιθίοπες μετά τη συντριβή.

Η Αιθιοπία επέλεξε την Ευρώπη. Στην αρχή έγινε λόγος για το αντίστοιχο με το γαλλικό, το γερμανικό ερευνητικό κέντρο BFU στην πόλη Μπρούνσβικ στην Κάτω Σαξωνία, το οποίο όμως αρνήθηκε, αναγνωρίζοντας ότι η επιχείρηση ήταν περίπλοκη και ότι αδυνατούσε να διαβάσει το νέο λογισμικό του αεροπλάνου.

Αμερικανοί εμπειρογνώμονες προβλέπεται να είναι παρόντες στο Μπουρζέ κατά το άνοιγμα των κουτιών. Θα παραβρεθούν επίσης Γάλλοι στρατιωτικοί από την αρμόδια χωροφυλακή για τις αερομεταφορές καθώς και ο Γενικός Εισαγγελέας Παρισίων, ο οποίος ξεκίνησε έρευνα για το ατύχημα, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους και 9 Γάλλοι ανάμεσα στα 157 θύματα.

Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ