Στη διεθνή περιπατητική έκθεση «Τtournatur» που θα πραγματοποιηθεί από 6 έως 8 Σεπτεμβρίου στο Düsseldorf της Γερμανίας κι  αποτελεί πόλο έλξης για σημαντικό αριθμό επισκεπτών από την κεντρική Ευρώπη που αγαπάνε τον τουρισμό στο φυσικό περιβάλλον, θα συμμετάσχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Η συμμετοχή προέκυψε έπειτα από αίτημα της Ένωσης Ξενοδόχων Λάρισας προς την αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου – το οποίο και έγινε άμεσα δεκτό – για προβολή της περιοχής μας και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και δει του περιπατητικού στις διεθνείς αγορές.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός επεσήμανε: «Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετέχουμε στις μεγαλύτερες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, με στόχο να προβάλλουμε την περιοχή μας και να προσελκύσουμε νέους τουρίστες κι επισκέπτες. Δίνουμε βαρύτητα στη στοχευμένη προβολή του τουριστικού μας προϊόντος σε επιλεγμένες αγορές με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα. Πρόθεσή μας είναι να καταστήσουμε τη Θεσσαλία σημαντικό τουριστικό προορισμό, αναδεικνύοντας τις πολλαπλές δυνατότητες που προσφέρει για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού».
Από την πλευρά της η κ. Καραλαριώτου τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο τουρισμός είναι καταλυτική δύναμη για την τοπική μας οικονομία. Γι΄ αυτό επιδιώκουμε να αναλάβουμε δράσεις προκειμένου  να επεκτείνουμε την τουριστική σεζόν.
Τους καλοκαιρινούς μήνες η τουριστική κίνηση, ιδιαίτερα στα παράλιά μας εμφανίζεται αυξημένη, όμως στόχος μας είναι να έρχονται τουρίστες την άνοιξη και το φθινόπωρο, που είναι ιδανικές εποχές για πεζοπορία. Αυτό κάλλιστα μπορεί να γίνει μέσα από την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού και ειδικότερα, του περιπατητικού, αλλά και άλλων μορφών εναλλακτικού τουρισμού. Η ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού που θα ξεφεύγουν από τα τετριμμένα και θα συνάδουν με την προώθηση των πλεονεκτημάτων της περιοχής μας  κρίνεται επιβεβλημένη, εφόσον επιθυμούμε να προωθήσουμε ουσιαστικά και δυναμικά τον τουρισμό στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας. Ο περιπατητικός τουρισμός, που αφορά στη διενέργεια περιπατητικών εκδρομών διαμέσου περιοχών αξιόλογης αισθητικής, περιβαλλοντικής και πολιτιστικής αξίας, αποτελεί μία ανερχόμενη τάση στον χώρο του τουρισμού. Μαζί με την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού (Ιαματικές Πηγές στο Κόκκινο Νερό), του ορειβατικού τουρισμού στον Όλυμπο και τον Κίσσαβο, και του θρησκευτικού τουρισμού στα απαράμιλλης ομορφιάς θρησκευτικά μας μνημεία,  αποτελούν εναλλακτικές μορφές τουρισμού που μπορούν να αναπτυχθούν στην περιοχή μας, να προσελκύσουν μεγαλύτερο αριθμό τουριστών κάθε ηλικίας, να επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο και τελικά να βοηθήσουν την τοπική οικονομία».

Οι επιχειρηματίες του τουριστικού χώρου που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην έκθεση και να προβάλλουν τα προϊόντα τους μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες  στο τηλ 2413- 506-391 και 2413- 506-469.

Περιπατητική Έκθεση Tournatur

Η περιπατητική έκθεση tournatur (  www.tournatur.com)  που θα λάβει χώρα στις 6-8 Σεπτεμβρίου στο Düsseldorf της Γερμανίας, είναι ο σημαντικότερος πόλος έλξης για επισκέπτες από την κεντρική Ευρώπη που αγαπάνε τον τουρισμό στο φυσικό περιβάλλον. Μόνο οι γερμανοί ξοδεύουν πάνω από 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως για εκδρομές και ταξίδια αναφορικά με τον περιπατητικό τουρισμό και επιπλέον 3,7 δισεκατομμύρια για τον εξοπλισμό τους. Ο μέσος όρος ηλικίας των πεζοπόρων είναι 47 έτη ενώ το 62% έχει εισόδημα πάνω από 2.000 € το μήνα.

Η έκθεση tournatur απευθύνεται στον καταναλωτή ο οποίος στον ελεύθερο χρόνο και στις διακοπές του, του αρέσει να μετακινείται στην φύση:
Με τα πόδια
Με το ποδήλατο
Πάνω στο νερό
Με το άλογο
Στο χιόνι
Με σκι
Η έκθεση tournatur έχει γίνει η πιο σημαντική έκθεση για πεζοπορία γιατί:
275 εκθέτες προσφέρουν στους πεζοπόρους ό, τι χρειάζονται για τις διακοπές.
Έχει περίπου 70.000 επισκέπτες από τους οποίους το 90% σκοπεύει να ξαναέρθει στην επόμενη έκθεση. Ένα μέρος των επισκεπτών αποτελείται από τουριστικά γραφεία και ταξιδιωτικούς πράκτορες που αναζητούν νέους προορισμούς και πακέτα προσφορών για τους πελάτες τους.
Το 97 % τον 275 εκθετών δίνουν πολύ καλές συστάσεις για την Tour Natur.
Το 74% τον επισκεπτών σκοπεύει να κάνει διακοπές αυτού του είδους.
Υπάρχουν δύο αίθουσες με εργαλεία και είδη πεζοπορίας, συμβουλές για σημεία και μονοπάτια όπως και διαδρομές πεζοπορίας.
Στην αίθουσα 1 υπάρχει τμήμα με πάνω από 5.000 προορισμούς για πεζοπορία.
Στην αίθουσα 2 υπάρχει ειδικό σκέλος προβάλλοντας τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό, καθώς και συμβουλές εμπειρογνωμόνων για πεζοπορία και ορειβασία.
Αυτή την χρονιά θα επικεντρωθεί σε ειδικά προγράμματα πεζοπορίας για τα παιδιά σε διαφόρους προορισμούς.
Τέλος η ειδική παρουσίαση “ Η Μαγεία των Βοτάνων και Μπαχαρικών ” στην Αίθουσα 1, θα αναδείξει επιλεγμένα βότανα και μπαχαρικά, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην επίδρασή τους στην υγεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ