Γιάννινα, 06.08.2010. Στη Χειμάρρα συνεδρίασε το Προεδρείο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ). Τη συνεδρίαση άνοιξε ο Πρόεδρος του ΠΣΗΕ κ. Χρυσόστομος Δήμου, ο οποίος αφού καλωσόρισε τα μέλη του Προεδρείου τόνισε ότι χαίρεται που ο ίδιος και τα μέλη του Προεδρείου κατάφεραν να ανταποκριθούν στην υπόσχεση που είχαν δώσει, μπροστά από ένα χρόνο, στον Πρόεδρο της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» να γίνει η συνεδρίαση αυτή στη Χειμάρρα.

Κατόπιν αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του τελευταίου έτους. Πέραν των επισκέψεων του Προέδρου στις διάφορες Ομοσπονδίες και Συλλόγους, αναφέρθηκε στα δύο θέματα που αυτές τις μέρες απασχολούν το Παγκόσμιο Συμβούλιο: Το πρόγραμμα ελληνικής γλώσσας και το Α’ Παγκόσμιο Συνέδριο Νεολαίας Ηπειρωτών Εξωτερικού. Αφού ενημέρωσε αναλυτικά τους παριστάμενους έκανε έκκληση όπως μη λείψει κανένας από τις εκδηλώσεις.

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι παρουσίασαν τα πεπραγμένα των Ομοσπονδιών και ανακοίνωσαν ότι τα βασικά γεγονότα που θα λάβουν χώρα την επόμενη χρονιά είναι το Γ’ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΗΠΕΡΩΤΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ που θα γίνει στις 23 του Οκτώβρη στη Στουτγάρδη και το Συνέδριο της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής που θα γίνει στο San Louis.

Κατόπιν ο κ. Δήμου ανακοίνωσε ότι την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου 2011 θα λάβει χώρα στα Γιάννενα το Β’ Τακτικό Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ) .

Τέλος το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. «ΟΜΟΝΟΙΑ» κ. Βασίλης Μπολάνος ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον κ. Δήμου και τα υπόλοιπα μέλη για την πρωτοβουλία αυτή. «Είναι μία συμβολική πράξη, όπως τόνισε, που μας κάνει να αισθανόμαστε ότι δεν είμαστε μέλη μιας ξεχασμένης μειονότητας που θέλουν να πιστεύουν ή να επιβάλουν μερικοί αλλά ένα ζωντανό κομμάτι του Οικουμενικού Ελληνισμού εντός και εκτός Ελλάδος».

Κατά τη διάρκεια της παραμονής των στη Χειμάρρα τα Μέλη του προεδρείου συναντήθηκαν και με αντιπροσωπεία της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» της περιοχής.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ