Μετά από ανάρτηση βίαιων εικόνων του Ισλαμικού Κράτους από την Μαρίν Λεπέν στο twitter, δικαστήριο ζητά ψυχιατρική εξέταση για την επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού.Μπορούσε να μην είχε πει τίποτα η επικεφαλής του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος Εθνικός Συναγερμός. Η Μαρίν Λεπέν δεν θα έχανε όμως ποτέ μια τέτοια ευκαιρία που θα προκαλούσε την προσοχή όλων και η ίδια μάλιστα θα βρισκόταν στο ρόλο του θύματος.

Έτσι ανάρτησε χθες στο λογαριασμό της στο twitter την κλήση του δικαστηρίου για ψυχιατρική εξέταση, προσθέτοντας ότι «δεν πρόκειται να πάει».

«Εκπληκτικό», έγραψε, «νόμιζα ότι είχα υποστεί τα πάντα, να όμως που όχι. Τώρα θέλουν να με υποβάλλουν σε ψυχιατρική εξέταση».

Η υπόθεση αφορά μια ανάρτησή της στο twitter από το 2015 στην οποία είχε επισυνάψει τρεις φωτογραφίες προπαγάνδας του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με την ίδια στόχος της ήταν να αποδείξει ότι το κόμμα της, ο Εθνικός Συναγερμός δεν είχε καμία σχέση με τις φρικαλεότητες του ISIS.

«Θέλουν να μας περάσουν για τρελούς»

Ωστόσο με βάση τον ποινικό κώδικα όλα τα άτομα για τα οποία γίνεται δικαστική έρευνα ύστερα από δημοσίευση εικόνων ακραίας βίας, καλούνται για ψυχιατρική εξέταση. Δεν πρόκειται λοιπόν για μεμονωμένη περίπτωση που αφορά ειδικά την Μαρίν Λεπέν, επισημαίνει το δικαστήριο της Ναντέρ που έστειλε την κλήση.

«Θέλουν να μας περάσουν για τρελούς» φώναζε χθες η Μαρίν Λεπέν σε κάθε μικρόφωνο που στρεφόταν προς το μέρος της στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου.

Κατάφερε μάλιστα να εξασφαλίσει και την υποστήριξη όχι μόνο των πολιτικών της φίλων, όπως του Ματέο Σαλβίνι, αλλά και του αριστερού Ζαν Λυκ Μελανσόν που εξέφρασε «την πλήρη διαφωνία του με την ψυχιατρική αντιμετώπιση μιας πολιτικής απόφασης».

Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ