Τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν δίπλα στο λεωφορείο της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Τραυματίστηκε ελαφρά ο ποδοσφαιριστής Μαρκ Μπάρτρα. Για στοχευμένη επίθεση κάνει λόγο η αστυνομία.Πολλαπλές εκρήξεις σημειώθηκε αμέσως μετά την αναχώρηση του λεωφορείου που επρόκειτο να μεταφέρει την ποδοσφαιρική ομάδα της Μπορούσια Ντόρτμουντ από το ξενοδοχείο στο γήπεδο, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί απόψε ο αγώνας κόντρα στη γαλλική Μονακό για το Τσάμπιονς Λιγκ. Το πούλμαν υπέστη σοβαρές ζημιές σε δύο σημεία, σύμφωνα με πληροφορίες παραγόντων της γερμανικής ομάδας. Ένα άτομο τραυματίστηκε και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο. Όπως επιβεβαιώθηκε αργότερα εκ μέρους του γενικού διευθυντή της γερμανικής ομάδας Χανς-Γιόαχιμ Βάτσκε, πρόκειται για τον ισπανό αμυντικό της Μπορούσια Μαρκ Μπάρτρα. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο 26χρονος παίκτης τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι από θραύσματα γυαλιού. Συμπαίκτης του Μπάρτρα έγραψε στο twitter ότι ο συνάδελφός του βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση.

«Καθόμουν στην τελευταία σειρά καθισμάτων δίπλα στον Μαρκ Μπάρτρα, ο οποίος χτυπήθηκε από θραύσματα του σπασμένου πίσω τζαμιού. Μετά τον κρότο σκύψαμε όλοι στο λεωφορείο και όποιος μπορούσε ξάπλωσε στο πάτωμα. Δεν ξέραμε αν επρόκειτο να συμβεί κάτι ακόμη. Η αστυνομία ήρθε γρήγορα στο σημείο και έλαβε μέτρα ασφαλείας. Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι», δήλωσε ο τερματοφύλακας της Μπορούσια Ντόρτμουντ Ρόμαν Μπούρκι.

Κατόπιν διαβουλεύσεων των αρχών ασφαλείας και των υπευθύνων της UEFA, ο αποψινός αγώνας αναβλήθηκε και προγραμματίζεται να διεξαχθεί αύριο, Τετάρτη, στις 19.45 ώρα Ελλάδας.

Άγνωστες οι ακριβείς συνθήκες

Σύμφωνα με την αστυνομία, σημειώθηκαν τρεις εκρήξεις σε δρόμο της συνοικίας Χέκστεν του Ντόρτμουντ, οι οποίες έπληξαν το πούλμαν της γερμανικής ομάδας. Παράγοντες της Μπορούσια Ντόρτμουντ επιβεβαίωσαν τις εκρήξεις, λέγοντας ότι οι παίκτες έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές περιβάλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Spiegel, που επικαλείται κύκλους των αρχών ασφαλείας, επρόκειτο για μια στοχευμένη επίθεση κατά του λεωφορείου της Ντόρτμουντ. Σύμφωνα με τις εν λόγω πληροφορίες, οι εκρηκτικοί μηχανισμοί είχαν τοποθετηθεί μάλλον στην άκρη του δρόμου μέσα σε συστάδα θάμνων. Μετά το συμβάν η αποστολή των παικτών μεταφέρθηκε αρχικά πίσω στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές επέστρεψαν στα σπίτια τους. Μέχρι αυτήν την ώρα δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες για τα αίτια και τις συνθήκες που οδήγησαν στις εκρήξεις. Η αστυνομία έχει απευθύνει έκκληση προς όλους να μην προβούν σε διάδοση φημών και σε εικοτολογίες για τις συνθήκες του συμβάντος την ώρα που οι σχετικές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο εκφωνητής του σταδίου της Ντόρτμουντ Νόρμπτερτ Ντίκελ κάλεσε τους φιλάθλους που βρίσκονταν στο γήπεδο να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους. Όπως είπε ο ίδιος, κανείς δεν διατρέχει κίνδυνο. Εν συνεχεία το γήπεδο εκκενώθηκε χωρίς να παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα.

Dpa, spiegel online

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ